Ökumenikus Diákfilmszemlét hirdetnek a keresztény egységért tartott imahét alkalmából

Kultúra – 2017. január 21., szombat | 9:00

Hatodszor hirdetnek filmes pályázatot katolikus, református és evangélikus általános és középiskolások számára – tájékoztatott a főszervező, Wettstein József piarista tanár. „SEMPER REFORMANDA – Amikor itt és most tenni kell” – ezt a témát választották a reformáció kezdetének 500. évfordulóján.

Az Ökumenikus Diákfilmszemle szervezői és támogatói a Katolikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája, a Károli Gáspár Református Egyetem, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium.

„SEMPER REFORMANDA – Amikor itt és most tenni kell” – ezt a kiemelt témát választotta az ökumenikus szervezőbizottság a reformáció 500. évfordulójához kapcsolódva. A korábbi évekhez hasonlóan szabadon választott témájú filmek is beküldhetők a pályázatra. Tetszőleges lehet az alkotások műfaja is: dokumentumfilm, kisjátékfilm, etűd, animációs film és így tovább – azonban a pályaművek időtartama nem haladhatja meg a nyolc percet.

A pályázat beadási határideje: 2017. május 15.

A filmek ünnepélyes, nyilvános bemutatója június 10-én, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Auditorium Maximum termében (Budapest, V. kerület, Piarista köz 1.). A vetítés után a zsűri értékelés keretében kiválasztja a legjobb alkotásokat, kihirdeti a kategóriák győzteseit és átadja a díjakat, melyek iskolai filmkészítést segítő felszerelésekből állnak. Három kategóriában összesen 500.000 Ft értékű technikai eszközzel (például videokamera, állvány, videolámpa) jutalmazzák a legjobb pályaművek készítőit.

Részletek és az elmúlt filmszemlék anyagai, filmjei az Ökumenikus Diákfilmszemle weboldalán találhatók. Innen tölthető le a részletes pályázati kiírás és a nevezési lap is, továbbá az oldalon filmes oktatási anyagok is segítik az alkotó diákok munkáját.

A filmszemlével kapcsolatos bármilyen jellegű kérdéssel a szemle főszervezőjéhez, Wettstein József piarista tanárhoz lehet fordulni: wettstein.jozsef@gmail.com e-mail címen.

Fotó: Okudiakfilm.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria