Ökumenikus imádságot tartottak wittenbergi és vatikáni sportolók a Szent Péter-bazilikában

2018. március 14. szerda 13:08

A Szent Péter-bazilika altemplomában, a Magyarok Nagyasszonya-kápolnában tartottak ökumenikus imaórát március 12-én, hétfőn a Luther Márton városából, Lutherstadt Wittenbergből érkezett protestáns német maratonfutók és az Athletica Vaticana, a vatikáni alkalmazottakból álló atlétikai csapat tagjai.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A német csoport március 10-én érkezett a Vatikánba. A római maratont a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából szervezték. A protestáns sportolók találkoztak a Svájci Gárda tagjaival, látogatást tettek a Sixtus-kápolnában, illetve a Vatikáni Múzeumban.

Az ökumenikus imaalkalom látogatásuk központi eseménye volt. A wittenbergi és a vatikáni sportolók ezzel a gesztussal pecsételték meg spirituális és sportbeli testvériségüket. Az ima szövegeinek alapját A konfliktustól a szeretetközösségig című evangélikus–katolikus dokumentum adta, amely a reformáció kezdete 500. évfordulójának közös megemlékezéseire készült.

A német csoportot a Szent Péter Műhely képviselője, Vittorio Lanzani püspök fogadta a Szent Péter-bazilikában – írta a L’Osservatore Romano vatikáni napilap. A szertartáson jelen volt Melchor Sánchez de Toca, a Kultúra Pápai Tanácsának titkárhelyettese, Andrea Palmieri, a Keresztény Egység Előmozdítása Pápai Tanácsának titkárhelyettese, valamint Kristin Jahn wittenbergi lelkésznő is.

Forrás: Vatikáni Rádió; Athletica Vaticana Facebook-oldala

Fotó: Athletica Vaticana Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
a-borunk-ala-bujt-isten-megjelent-varga-laszlo-puspokkel-keszult-interjukotet
A bőrünk alá bújt Isten – megjelent a Varga László püspökkel készült interjúkötet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet.

09:43
-tartos-szeretet-iden-is-rekordot-dontott-karitasz-nagybojti-elelmiszergyujtese
„Tartós szeretet” – Idén is rekordot döntött a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

Március 4. és 11. között rendezték meg idén templomainkban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke március 21-én a székesfehérvári adományátadón megköszönte az országos és az egyházmegyei központok, valamint a plébániai karitászcsoportok munkáját.

2018. március 22. csütörtök