Portugáliában mutatták be a Görögkatolikus Metropólia oktatási és nevelési rendszerét

2019. január 16., szerda | 9:21

Január 10. és 13. között Lisszabonban rendezték meg az International School Choice and Reform című konferenciát, melynek középpontjában az iskolaválasztás kérdésköre állt.

Az előadások és a megbeszélések egyik témaköre a muszlim gyermekek iskolaválasztásának és lehetséges integrációjának többszintű elemzése volt. Ezen kívül a szabad iskolaválasztásról, illetve a szülők ehhez kapcsolódó jogairól is több szekció folytatott diskurzust.

A lisszaboni konferencia egyik központi témája a különböző nemzetek, egyházak iskolaválasztással kapcsolatos eredményeinek értelmezése és összehasonlítása volt: e szekción belül mutatták be a görögkatolikus iskolát választó szülőket. A bemutatott kutatás az iskolaválasztási motivációk és a társadalmi háttérváltozók kapcsolatát elemezte, a Görögkatolikus Metropólia által fenntartott általános iskolákban tanuló elsős, másodikos és harmadikos általános iskolai tanulók szüleinek az iskolával kapcsolatos elvárásait alapul véve.

Forrás és fotó: Inántsy-Pap Ágnes/Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd