Portugáliában mutatták be a Görögkatolikus Metropólia oktatási és nevelési rendszerét

2019. január 16. szerda, 09:21

Január 10. és 13. között Lisszabonban rendezték meg az International School Choice and Reform című konferenciát, melynek középpontjában az iskolaválasztás kérdésköre állt.

Az előadások és a megbeszélések egyik témaköre a muszlim gyermekek iskolaválasztásának és lehetséges integrációjának többszintű elemzése volt. Ezen kívül a szabad iskolaválasztásról, illetve a szülők ehhez kapcsolódó jogairól is több szekció folytatott diskurzust.

A lisszaboni konferencia egyik központi témája a különböző nemzetek, egyházak iskolaválasztással kapcsolatos eredményeinek értelmezése és összehasonlítása volt: e szekción belül mutatták be a görögkatolikus iskolát választó szülőket. A bemutatott kutatás az iskolaválasztási motivációk és a társadalmi háttérváltozók kapcsolatát elemezte, a Görögkatolikus Metropólia által fenntartott általános iskolákban tanuló elsős, másodikos és harmadikos általános iskolai tanulók szüleinek az iskolával kapcsolatos elvárásait alapul véve.

Forrás és fotó: Inántsy-Pap Ágnes/Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
varszegi-asztrik-puspokke-szentelesenek-harmincadik-evfordulojat-unnepeltek-pannonhalman
Várszegi Asztrik püspökké szentelésének harmincadik évfordulóját ünnepelték Pannonhalmán

Harminc évvel ezelőtt, 1989. február 11-én szentelte Várszegi Asztrik bencés szerzetest négy paptestvérével együtt püspökké Paskai László bíboros Esztergomban. A pannonhalmi bencés szerzetesközösség február 15-én ünnepi szentmise keretében adott hálát Várszegi Asztrik püspökké szenteléséért.

16:42
a-legfontosabb-amit-tudnunk-kell
A legfontosabb, amit tudnunk kell

Évközi 6. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,17.20–26)

16:00