Pro Caritate díjat kapott Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke

2018. november 13. kedd 14:28

A szociális munka napján, november 12-én Pro Caritate díjjal tüntették ki Győri-Dani Lajost, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnökét a Parlamentben.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Győri-Dani Lajosnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hazai és külföldi katasztrófahelyzetekben végzett széles körű feladatvállalásainak irányításáért adományoztak Pro Caritate díjat. A kitüntetést Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár és Harrach Péter volt szociális és családügyi miniszter adta át.

A díjátadón Fülöp Attila elmondta, ez a nap rávilágít arra, amiről a szociális munka szól. Arról, hogy az ember nem magányra teremtetett, hanem szociális kapcsolatban és közösségben él, és ebben a közösségben mások iránt is felelősséggel tartozik. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a szociális területen dolgozó közel százezer ember azt az üzenetet közvetíti, hogy a segítségre szoruló emberek és azok, akik a segítséget nyújtják, együtt alkotják a magyar társadalmat. Az államtitkár köszönetet mondott a szociális ágazatban dolgozóknak munkájukért.

Az államtitkár felidézte, hogy a szociális munka napját megelőző napon Szent Márton püspökre emlékezünk, aki a legenda szerint katonaként fél köpenyét odaadta a koldus képében megjelent Jézusnak. Ahogy ez a történet sem maradt két ember magánügye, úgy a mai szociális segítő munka sem az, mert az mindig az egész társadalom közös ügye kell hogy legyen.

A díjazottakat Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke is köszöntötte, aki úgy fogalmazott, hogy tisztelet és megbecsülés illeti a szociális területen dolgozókat és azt a több tízezer önkéntest, akik alapítványok, civil szervezetek vagy az egyházak keretei között végeznek közösségi segítő munkát.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kegyelmet-es-eszkozoket-kapunk-hithez
Kegyelmet és eszközöket kapunk a hithez – Vízi Elemér SJ tartományfőnök a huszonöt éves Manrézáról

Huszonöt évvel ezelőtt, Szent Erzsébet napján áldotta meg Angelo Acerbi pápai nuncius a jezsuiták dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Házát. A lelkigyakorlatos és konferenciaközpont történetéről, jelenéről és a jövőre vonatkozó tervekről Vízi Elemér SJ tartományfőnököt kérdeztük.

19:59
ferenc-papa-gondolkodjunk-el-miben-tudnank-valtoztatni-magatartasunkon
Ferenc pápa: Gondolkodjunk el, miben tudnánk változtatni magatartásunkon!

December 9-én délben a Szentatya elimádkozta az Úrangyala imát a Szent Péter téren egybegyűlt zarándokokkal. Hangsúlyozta, hogy nekünk is tudnunk kell változtatni magatartásunkon, nyitnunk kell mások felé, reményt és vigaszt kell vinnünk az embereknek.

18:57