Pro Caritate díjat kapott Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke

2018. november 13., kedd | 14:28

A szociális munka napján, november 12-én Pro Caritate díjjal tüntették ki Győri-Dani Lajost, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnökét a Parlamentben.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Győri-Dani Lajosnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hazai és külföldi katasztrófahelyzetekben végzett széles körű feladatvállalásainak irányításáért adományoztak Pro Caritate díjat. A kitüntetést Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár és Harrach Péter volt szociális és családügyi miniszter adta át.

A díjátadón Fülöp Attila elmondta, ez a nap rávilágít arra, amiről a szociális munka szól. Arról, hogy az ember nem magányra teremtetett, hanem szociális kapcsolatban és közösségben él, és ebben a közösségben mások iránt is felelősséggel tartozik. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a szociális területen dolgozó közel százezer ember azt az üzenetet közvetíti, hogy a segítségre szoruló emberek és azok, akik a segítséget nyújtják, együtt alkotják a magyar társadalmat. Az államtitkár köszönetet mondott a szociális ágazatban dolgozóknak munkájukért.

Az államtitkár felidézte, hogy a szociális munka napját megelőző napon Szent Márton püspökre emlékezünk, aki a legenda szerint katonaként fél köpenyét odaadta a koldus képében megjelent Jézusnak. Ahogy ez a történet sem maradt két ember magánügye, úgy a mai szociális segítő munka sem az, mert az mindig az egész társadalom közös ügye kell hogy legyen.

A díjazottakat Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke is köszöntötte, aki úgy fogalmazott, hogy tisztelet és megbecsülés illeti a szociális területen dolgozókat és azt a több tízezer önkéntest, akik alapítványok, civil szervezetek vagy az egyházak keretei között végeznek közösségi segítő munkát.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 27.

Útravaló – 2019. május 27.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 27.

Mai evangélium – 2019. május 27.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,26–16,4a

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle