Rózsafüzérrel a terrorizmus ellen

2016. október 7. péntek 19:50

Oliver Dashe Doeme, a nigériai maiduguri egyházmegye püspöke a Catholic Herald című brit lapnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy egyházmegyéjében a „rózsafüzér-hadjárat” bizonyul a leghatásosabb stratégiának a Boko Haram terrorszervezet ellen.

A nigériai főpásztor 2014-ben egy látomást élt át, amelyben Krisztus egy kardot nyújtott át neki, s amint kezébe vette, az azonnal rózsafüzérré változott. Majd Jézus a következőt mondta: „A Boko Haramnak vége.” Doeme püspök úgy érezte, a látomás felhívás arra, hogy hívei figyelmét a rózsafüzér imádságra irányítsa. Arra buzdította a híveket, hogy mindennap mondják el a rózsafüzért, imádkozzák mindenütt, az egyházmegye egész területén, plébániákon, iskolákban és otthonaikban.

Azóta a Boko Haram ereje jelentősen csökkent. Az ország elnöke, Muhammadu Buhari 2015 decemberében bejelentette, hogy a terrorszervezetet technikailag hatástalanították, így már nem tudnak támadásokat indítani. A merényletek miatt az ország középső és északkeleti részéből kitelepített emberek visszatérhettek otthonaikba.

A maiduguri egyházmegye korábban a Boko Haram támadásainak középpontjában állt. 2014-ben több mint 80 ezer katolikusnak kellett elhagynia lakóhelyét, köztük több mint huszonöt papnak és negyvenöt nővérnek. Doeme püspök kiemelte, hogy a visszatérőkről való gondoskodás jelenleg nagyobb kihívást jelent, mint a terroristák erőszakos cselekményei elleni védekezés. A Boko Haram az elmúlt években otthonokat dúlt fel, megtizedelte az állat- és növényállományt.

Doeme püspök hisz a számára megjelent Krisztus szavaiban. A főpásztor elmondta, hogy a látomás erőt ad a maiduguri egyházmegyei embereknek. Vallja, hogy a rózsafüzér elhozza számukra a győzelmet a gonosz felett, amelyet a Boko Haram és az Iszlám Állam képvisel.

Forrás és fotó: Catholic Herald

Magyar Kurír
(ie)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
tizenkilencedik-alkalommal-kerestek-szent-erzsebet-utodat
Tizenkilencedik alkalommal keresték Szent Erzsébet utódát

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) által alapított Szent Erzsébet rózsája díjat Horváth Kálmánné, a Győri Egyházmegyei Karitász önkéntese vehette át november 17-én Budapesten, a Szent István-bazilikában. Átadták a konferencia Eucharisztiához kötődő rajz- és fotópályázatának díjait is.

22:55
iden-rolla-janos-hegedumuvesz-vehette-at-szent-marton-dijat-pannonhalman
Idén Rolla János hegedűművész vehette át a Szent Márton-díjat Pannonhalmán

Rolla János hegedűművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertmestere vehette át november 16-án, a Pannonhalmi Főapátság Szent Márton-napján a főapátság, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok által alapított Szent Márton-díjat.

19:50