Rózsafüzérrel a terrorizmus ellen

2016. október 7. péntek 19:50

Oliver Dashe Doeme, a nigériai maiduguri egyházmegye püspöke a Catholic Herald című brit lapnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy egyházmegyéjében a „rózsafüzér-hadjárat” bizonyul a leghatásosabb stratégiának a Boko Haram terrorszervezet ellen.

A nigériai főpásztor 2014-ben egy látomást élt át, amelyben Krisztus egy kardot nyújtott át neki, s amint kezébe vette, az azonnal rózsafüzérré változott. Majd Jézus a következőt mondta: „A Boko Haramnak vége.” Doeme püspök úgy érezte, a látomás felhívás arra, hogy hívei figyelmét a rózsafüzér imádságra irányítsa. Arra buzdította a híveket, hogy mindennap mondják el a rózsafüzért, imádkozzák mindenütt, az egyházmegye egész területén, plébániákon, iskolákban és otthonaikban.

Azóta a Boko Haram ereje jelentősen csökkent. Az ország elnöke, Muhammadu Buhari 2015 decemberében bejelentette, hogy a terrorszervezetet technikailag hatástalanították, így már nem tudnak támadásokat indítani. A merényletek miatt az ország középső és északkeleti részéből kitelepített emberek visszatérhettek otthonaikba.

A maiduguri egyházmegye korábban a Boko Haram támadásainak középpontjában állt. 2014-ben több mint 80 ezer katolikusnak kellett elhagynia lakóhelyét, köztük több mint huszonöt papnak és negyvenöt nővérnek. Doeme püspök kiemelte, hogy a visszatérőkről való gondoskodás jelenleg nagyobb kihívást jelent, mint a terroristák erőszakos cselekményei elleni védekezés. A Boko Haram az elmúlt években otthonokat dúlt fel, megtizedelte az állat- és növényállományt.

Doeme püspök hisz a számára megjelent Krisztus szavaiban. A főpásztor elmondta, hogy a látomás erőt ad a maiduguri egyházmegyei embereknek. Vallja, hogy a rózsafüzér elhozza számukra a győzelmet a gonosz felett, amelyet a Boko Haram és az Iszlám Állam képvisel.

Forrás és fotó: Catholic Herald

Magyar Kurír
(ie)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-kituntetesem-az-egyhazi-szolgalat-elismerese-is
Erdő Péter: Kitüntetésem az egyházi szolgálat elismerése is

Erdő Péter bíboros szerint a Szent István Rend, melyet augusztus 20-án vehetett át Áder János köztársasági elnöktől, nemcsak az ő, hanem az Egyház és az egyházi szolgálat elismerése is, és ennek különösen örül.

2017. augusztus 22. kedd
talalkozasok-az-egy-kozos-hazban-arcus-temporum-immar-tizenharmadik-alkalommal
Találkozások az egy közös házban – Arcus Temporum immár tizenharmadik alkalommal

Augusztus 25-én kezdődik az Arcus Temporum Pannonhalmi Művészeti Fesztivál. Az augusztus 27-ig tartó programsorozatra Dejcsics Konrád OSB, a Pannonhalmi Főapátság kulturális igazgatója küldött meghívót.

2017. augusztus 22. kedd