Rózsafüzérrel a terrorizmus ellen

2016. október 7., péntek | 19:50

Oliver Dashe Doeme, a nigériai maiduguri egyházmegye püspöke a Catholic Herald című brit lapnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy egyházmegyéjében a „rózsafüzér-hadjárat” bizonyul a leghatásosabb stratégiának a Boko Haram terrorszervezet ellen.

A nigériai főpásztor 2014-ben egy látomást élt át, amelyben Krisztus egy kardot nyújtott át neki, s amint kezébe vette, az azonnal rózsafüzérré változott. Majd Jézus a következőt mondta: „A Boko Haramnak vége.” Doeme püspök úgy érezte, a látomás felhívás arra, hogy hívei figyelmét a rózsafüzér imádságra irányítsa. Arra buzdította a híveket, hogy mindennap mondják el a rózsafüzért, imádkozzák mindenütt, az egyházmegye egész területén, plébániákon, iskolákban és otthonaikban.

Azóta a Boko Haram ereje jelentősen csökkent. Az ország elnöke, Muhammadu Buhari 2015 decemberében bejelentette, hogy a terrorszervezetet technikailag hatástalanították, így már nem tudnak támadásokat indítani. A merényletek miatt az ország középső és északkeleti részéből kitelepített emberek visszatérhettek otthonaikba.

A maiduguri egyházmegye korábban a Boko Haram támadásainak középpontjában állt. 2014-ben több mint 80 ezer katolikusnak kellett elhagynia lakóhelyét, köztük több mint huszonöt papnak és negyvenöt nővérnek. Doeme püspök kiemelte, hogy a visszatérőkről való gondoskodás jelenleg nagyobb kihívást jelent, mint a terroristák erőszakos cselekményei elleni védekezés. A Boko Haram az elmúlt években otthonokat dúlt fel, megtizedelte az állat- és növényállományt.

Doeme püspök hisz a számára megjelent Krisztus szavaiban. A főpásztor elmondta, hogy a látomás erőt ad a maiduguri egyházmegyei embereknek. Vallja, hogy a rózsafüzér elhozza számukra a győzelmet a gonosz felett, amelyet a Boko Haram és az Iszlám Állam képvisel.

Forrás és fotó: Catholic Herald

Magyar Kurír
(ie)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
michael-blume-isten-kegyelmebol-hatalmunk-van-arra-hogy-atalakitsuk-vilagot
Michael A. Blume: „Isten kegyelméből hatalmunk van arra, hogy átalakítsuk a világot”

Magyarország apostoli nunciusát kérdeztük a húsvét misztériumáról és személyes tapasztalatairól.

2019. április 21., vasárnap
ferenc-papa-urbi-et-orbi-uzenete-husvet-vasarnapjan-az-elet-ura-ne-talaljon-minket-kozonyosnek
Ferenc pápa Urbi et Orbi üzenete húsvét vasárnapján: Az élet Ura ne találjon minket közönyösnek!

Április 21-én, húsvétvasárnap Urbi et Orbi üzenetében Ferenc pápa arról beszélt, hogy a feltámadt Krisztus nem hagyja magukra azokat, akiket próbatétel, fájdalom sújt. Imádkozott a Srí Lanka-i merényletek áldozataiért.

2019. április 21., vasárnap
Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle