Zárul a Katolikus Karitász nyári gyermektáboroztatási programja

Hazai – 2016. augusztus 19., péntek | 15:57

Két hónapja kezdődött, és ma fejeződik be a Karitász nyári gyermektáboroztatási programja, melyben ötezren vettek részt.

Június közepétől tíz héten át több mint ötezer gyermek nyaralt a Karitász táboraiban országszerte. A gyermekeket teljes ellátással, színes programokkal, kézműves-foglalkozásokkal, játékos vetélkedőkkel, kirándulással és strandolással várták az önkéntesek. 

Volt, ahol bentlakásos, napközis vagy éppen tematikus – sport, kézműves – táboroztatást szerveztek a karitászcsoportok, de tartottak prevenciós célú napközis programokat is  nehéz családi körülmények között élő gyermekeknek vagy éppen élménytábort fogyatékkal élő fiataloknak. Az általában egyhetes táborok mindenki számára ingyenesek voltak. A sok adománynak köszönhetően mindenhol sok-sok finomság is várta a táborlakókat. A saját szervezésű táborok mellett további háromszáz gyermeket vitt a segélyszervezet a fonyódligeti Erzsébet-táborba.

A táborokban részt vevő gyermekek többségének ez volt az egyetlen nyaralási lehetősége, emellett a táboroztatás anyagi segítséget is jelentett a családoknak a gyerekek egyheti költségeinek átvállalásával. A táborok során több esetben a szervezők biztosították a gyermekek felszereléseit is, mert minden évben vannak olyanok, akiknek váltóruhát sem tudnak küldeni. A táborozás szervezése során több olyan családot ismertek meg az önkéntesek, melyek a nehéz anyagi körülmények mellett más krízishelyzettel is küzdenek, és további segítségre szorulnak.


Idén nyáron a Karitász az egyházmegyei központok, a helyi önkéntes csoportok, támogatók és egyéni adományozók jóvoltából több mint 30 millió forintot tudott fordítani a rászoruló és nehéz sorsú gyermekek táboroztatására. Több száz önkéntes segített a takarítástól az étkezések megszervezésén át a programok megvalósításáig.

A gyermekek támogatását a segélyszervezet egész évben fontosnak tartja, ezért az iskolakezdéskor is folytatja segélyakcióját.

A Karitász munkáját a 1356-os adományvonalon lehet támogatni – ez hívásonként 500 forint támogatást jelent a rászoruló gyermekeknek.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria