Megyei Prima díjat kapott Chavvakula Lourduraju verbita szerzetes

2017. november 6. hétfő 12:21

A Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete Prima díját vehette át oktatás és köznevelés kategóriában az indiai származású Chavvakula Lourduraju verbita szerzetes, körömi káplán november 4-én Miskolcon.

A Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöksége minden évben odaítéli a Prima díjat, amellyel a megye kulturális, tudományos, oktatási és sportéletének legkiválóbb képviselőit ismerik el. Három kategóriában adják át; minden kategóriában három-három jelölt közül választják ki a kitüntetettet.

A kategóriák győztesei díjátadó gála keretében vehették át elismerésüket a Miskolci Nemzeti Színházban. Chavvakula Lourduraju oktatás és köznevelés kategóriában kapta meg a díjat.

A verbita szerzetes megköszönte szüleinek, Istennek és rendtársainak a támogatást és a szeretetet. Kiemelte, embertársai szolgálatában Teréz anyát tekinti példaképének. Az indiai származású „Lourdu” atya négy éve szolgál Körömben és Girincsen mint a verbita cigánymisszió felelőse.

Forrás: Gróf Lajos/Egri Főegyházmegye

Fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
hivom-csaladokat-2018-januarjaban-soron-kivul
Hívom a családokat 2018 januárjában – Soron kívül!

Bíró László püspök, az MKPK Családbizottságának elnöke, a Magyar Katolikus Családegyesület elnöke köszöntője a házasság hetére, a családok évében.

2018. január 23. kedd
szell-kalman-vehette-at-elso-alkalommal-boldog-batthyany-laszlo-dijat
Széll Kálmán professzor vehette át először a Boldog Batthyány László-díjat

Január 22-én adta át első alkalommal Székely János megyéspüspök a Szombathelyi Egyházmegye által alapított A test és a lélek orvosa – Boldog Batthyány László-díjat. Az elismerést Széll Kálmán nyugalmazott aneszteziológus főorvos vehette át Körmenden.

2018. január 23. kedd