Megyei Prima díjat kapott Chavvakula Lourduraju verbita szerzetes

2017. november 6. hétfő 12:21

A Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete Prima díját vehette át oktatás és köznevelés kategóriában az indiai származású Chavvakula Lourduraju verbita szerzetes, körömi káplán november 4-én Miskolcon.

A Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöksége minden évben odaítéli a Prima díjat, amellyel a megye kulturális, tudományos, oktatási és sportéletének legkiválóbb képviselőit ismerik el. Három kategóriában adják át; minden kategóriában három-három jelölt közül választják ki a kitüntetettet.

A kategóriák győztesei díjátadó gála keretében vehették át elismerésüket a Miskolci Nemzeti Színházban. Chavvakula Lourduraju oktatás és köznevelés kategóriában kapta meg a díjat.

A verbita szerzetes megköszönte szüleinek, Istennek és rendtársainak a támogatást és a szeretetet. Kiemelte, embertársai szolgálatában Teréz anyát tekinti példaképének. Az indiai származású „Lourdu” atya négy éve szolgál Körömben és Girincsen mint a verbita cigánymisszió felelőse.

Forrás: Gróf Lajos/Egri Főegyházmegye

Fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
kaposvaron-mutatjuk-be-varga-laszlo-puspokkel-keszult-interjukotetet
Kaposváron mutatjuk be a Varga László püspökkel készült interjúkötetet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a „Bőrünk alá bújt Isten” című, Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet. A könyvet Kaposváron mutatjuk be április 25-én, szerdán.

11:29
unnep-komaromban-szent-andras-templomot-basilica-minor-rangra-emeltek
Ünnep Komáromban – A Szent András-templomot basilica minor rangra emelték

A 29. komáromi imanap keretében április 22-én Orosch János nagyszombati érsek főcelebrálásával ünnepi szentmisén hirdették ki, hogy a felvidéki Komárom Szent András-plébániatemplomát basilica minor rangra emelték.

00:15