Megyei Prima díjat kapott Chavvakula Lourduraju verbita szerzetes

2017. november 6. hétfő 12:21

A Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete Prima díját vehette át oktatás és köznevelés kategóriában az indiai származású Chavvakula Lourduraju verbita szerzetes, körömi káplán november 4-én Miskolcon.

A Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöksége minden évben odaítéli a Prima díjat, amellyel a megye kulturális, tudományos, oktatási és sportéletének legkiválóbb képviselőit ismerik el. Három kategóriában adják át; minden kategóriában három-három jelölt közül választják ki a kitüntetettet.

A kategóriák győztesei díjátadó gála keretében vehették át elismerésüket a Miskolci Nemzeti Színházban. Chavvakula Lourduraju oktatás és köznevelés kategóriában kapta meg a díjat.

A verbita szerzetes megköszönte szüleinek, Istennek és rendtársainak a támogatást és a szeretetet. Kiemelte, embertársai szolgálatában Teréz anyát tekinti példaképének. Az indiai származású „Lourdu” atya négy éve szolgál Körömben és Girincsen mint a verbita cigánymisszió felelőse.

Forrás: Gróf Lajos/Egri Főegyházmegye

Fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
szent-anyos-unnepen-diakonusszentelest-tartottak-tihanyban
Szent Ányos ünnepén diakónusszentelést tartottak Tihanyban

Hálaadó szentmisével emlékeztek a Tihanyi Bencés Apátság védőszentjére, Szent Ányosra november 17-én. A szentmisében Székely János szombathelyi megyéspüspök diakónussá szentelte Czakó András testvért.

10:06
veres-andras-nagyszombati-maria-bucsun-szuksegunk-van-egymas-szeretetere
Veres András a nagyszombati Mária-búcsún: Szükségünk van egymás szeretetére!

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatta be november 18-án a felvidéki Nagyszombatban a Könnyező Szűzanya novénájának, vagyis kilencedének keretében a búcsúi szentmisét a Szent Miklós-exkatedrálisban.

08:47