Megyei Prima díjat kapott Chavvakula Lourduraju verbita szerzetes

2017. november 6. hétfő 12:21

A Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete Prima díját vehette át oktatás és köznevelés kategóriában az indiai származású Chavvakula Lourduraju verbita szerzetes, körömi káplán november 4-én Miskolcon.

A Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöksége minden évben odaítéli a Prima díjat, amellyel a megye kulturális, tudományos, oktatási és sportéletének legkiválóbb képviselőit ismerik el. Három kategóriában adják át; minden kategóriában három-három jelölt közül választják ki a kitüntetettet.

A kategóriák győztesei díjátadó gála keretében vehették át elismerésüket a Miskolci Nemzeti Színházban. Chavvakula Lourduraju oktatás és köznevelés kategóriában kapta meg a díjat.

A verbita szerzetes megköszönte szüleinek, Istennek és rendtársainak a támogatást és a szeretetet. Kiemelte, embertársai szolgálatában Teréz anyát tekinti példaképének. Az indiai származású „Lourdu” atya négy éve szolgál Körömben és Girincsen mint a verbita cigánymisszió felelőse.

Forrás: Gróf Lajos/Egri Főegyházmegye

Fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
keresd-beket-faradhatatlanul-kozeledik-12-nemzetkozi-romai-ministranszarandoklat
Keresd a békét fáradhatatlanul – Közeledik a 12. Nemzetközi Római Ministránszarándoklat

Július 28. és augusztus 4. között rendezik meg a 12. Nemzetközi Római Ministránszarándoklatot. Csiszár Klára pasztorálteológust, a Nemzetközi Ministránsszövetség (CIM) alelnökét, a rendezvény egyik főszervezőjét kérdeztük a zarándoklat üzenetéről és a programokról.

2018. július 17. kedd
kapcsolatokban-elunk-vagy-online-vagyunk
Pécsi Rita: Kapcsolatokban élünk vagy „online vagyunk”?

„Mit tehetünk az online világ térnyerése ellen? (...) Kevesen veszik figyelembe, hogy a számítógép-használat csak abban az életkorban járhat valós előnyökkel, amikor már kifejlődött az idegrendszer, a döntésképesség, az érzelmi intelligencia...” Uzsalyné Pécsi Rita írását olvashatják.

2018. július 17. kedd