Megyei Prima díjat kapott Chavvakula Lourduraju verbita szerzetes

2017. november 6. hétfő 12:21

A Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete Prima díját vehette át oktatás és köznevelés kategóriában az indiai származású Chavvakula Lourduraju verbita szerzetes, körömi káplán november 4-én Miskolcon.

A Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöksége minden évben odaítéli a Prima díjat, amellyel a megye kulturális, tudományos, oktatási és sportéletének legkiválóbb képviselőit ismerik el. Három kategóriában adják át; minden kategóriában három-három jelölt közül választják ki a kitüntetettet.

A kategóriák győztesei díjátadó gála keretében vehették át elismerésüket a Miskolci Nemzeti Színházban. Chavvakula Lourduraju oktatás és köznevelés kategóriában kapta meg a díjat.

A verbita szerzetes megköszönte szüleinek, Istennek és rendtársainak a támogatást és a szeretetet. Kiemelte, embertársai szolgálatában Teréz anyát tekinti példaképének. Az indiai származású „Lourdu” atya négy éve szolgál Körömben és Girincsen mint a verbita cigánymisszió felelőse.

Forrás: Gróf Lajos/Egri Főegyházmegye

Fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
otszazan-az-egymilliobol-rozsafuzert-imadkozo-gyermekek-tanusagtetele-szolnokon
Ötszázan az egymillióból – Rózsafüzért imádkozó gyermekek tanúságtétele Szolnokon

A Magyar Katolikus Egyház is csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek keretében október 18-án világszerte gyermekek imádkozzák együtt a rózsafüzért a világ egységéért és békéjéért. Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” imalánc egyik hazai helyszínére, Szolnokra látogattunk.

2018. október 18. csütörtök
ujabb-vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-krisztus-kiraly-founnepenek-eloestejen
Újabb világméretű szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén

Egyórás szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén, november 24-én, szombaton a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői.

2018. október 18. csütörtök