Jakab Gábor tartott előadást a kolozsvári Katolikus Akadémián

„Amikor az Emberfia eljön, talál-e hitet a Földön? (Lk 18,8)” címmel tartott előadást a Katolikus Akadémia keretében április 23-án Jakab Gábor kolozsvár-kerekdombi plébános a Római Katolikus Teológia Kar dísztermében. Az előadásról a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség... »

2015. április 28., kedd

Napi sajtószemle

Az augusztus 13-i lapok szemléje

2014. augusztus 13., szerda

Tanúságtevő hálaadás Nagybecskereken

Püspöki szentmisével zárták a hit évét a Nagybecskereki Egyházmegyében. Homíliájában Német László SVD püspök személyes hitét próbára tevő életeseményekről is beszélt.

2013. november 28., csütörtök

Ünnep és egyházzenei áhítat a pécsi bazilikában

Ferenc pápa felhívására a Pécsi Egyházmegye imádsággal és egyházzenei áhítattal csatlakozott a hit éve lezárásához. A pécsi bazilikában a szentmisét Udvardy György pécsi megyéspüspök Bíró László tábori püspök koncelebrálásával ünnepelte.

2013. november 28., csütörtök

Hálaadás a váci székesegyházban

Püspöki szentmisével zárták le a hit évét a Váci Egyházmegyében. Beer Miklós megyéspüspök az ünnepen a hitről tartott elmélkedést a zsúfolásig megtelt váci székesegyházban.

2013. november 28., csütörtök

Pápai Lajos püspök hálaadó szentmiséje Győrben

Pápai Lajos megyéspüspök ünnepi szentmisével zárta le a hit évét november 24-én Győrben, a Nagyboldogasszony-székesegyházban.

2013. november 26., kedd

Márfi Gyula érsek a hit kegyelmi ajándékáról

Márfi Gyula érsek a főegyházmegye papságával mutatott be koncelebrált szentmisét november 23-án a veszprémi bazilikában.

2013. november 26., kedd

Székesfehérvár: ünnep a bazilika felszentelésének évfordulóján - VIDEÓVAL

Ünnepi szentmisével zárta le a hit évét a Székesfehérvári Egyházmegyében Spányi Antal megyéspüspök a fehérvári bazilika felszentelésének évfordulóján. Az egyházmegye papságával és Takács Nándor nyugalmazott püspökkel  koncelebrált misén együtt adtak hálát a hívekkel... »

2013. november 26., kedd

Miskolc: gálaesttel és ünnepi szentmisével zárták a hit évét

Ünnepi lélekkel adtak hálát a hit évének lelki és kegyelmi ajándékaiért a miskolci esperesi kerülethez tartozó papok és hívek november 23-án és 24-én.

2013. november 25., hétfő

Ünnepi konferenciával zárták a hit évét a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében

Ünnepi szentmisével és konferenciával zárta a Hit évét november 23-án Debrecenben a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye. A latin nyelvű szentmisét Alberto Bottari de Castello magyarországi apostoli nuncius celebrálta a Szent Anna-székesegyházban.

2013. november 25., hétfő

A pápa megemlékezett a Holodomor 80. évfordulójáról

A hit évét lezáró szentmise végén köszöntések hangzottak el. Majd Ferenc pápa Szűz Mária oltalmát kérte mindazokra, akiket hitük miatt üldöznek.

2013. november 24., vasárnap

Ferenc és Benedek – a pápai „négykezes” - VIDEÓVAL

A hit kapuja kezdetű apostoli levél és A hit világossága című enciklika azt tanúsítják: Péter utóda mindig arra hivatott, hogy megerősítse testvéreit a hitben, melyet Isten világosságként ajándékoz minden embernek.

2013. november 23., szombat

Ferenc pápa szombati programjai

Szombaton több fogadást tartott Ferenc pápa.  

2013. november 23., szombat

Élőben követhető interneten a hit évét lezáró pápai szentmise

November 24-én, vasárnap Krisztus Király ünnepén Ferenc pápa a Szent Péter téren ünnepi szentmise keretében lezárja a hit évét.

2013. november 22., péntek

Názáretben bemutatott szentmisével zárult a hit éve a Szentföldön

November 17-én, vasárnap izraeli és a világ minden részéről érkezett katolikusok ezrei vettek részt azon az ünnepi szentmisén, amelyet Fouad Twal, Jeruzsálem latin-szertartású pátriárkája mutatott be Názáretben.

2013. november 22., péntek

A pápa találkozott a Rómában élő fülöp-szigeteki közösség képviselőivel - VIDEÓVAL

Szent Pedro Calungsod (1654-1672) misszionáriust, a Fülöp-szigetek második szentjét 2012. október 21-én emelték az oltár dicsőségére a hit évében.

2013. november 21., csütörtök

Három esemény zárja le Rómában a hit évét

A XVI. Benedek által meghirdetett és Ferenc pápa által folytatott hit évét három esemény zárja le – tájékoztatta az újságírókat Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke, november 18-án, hétfőn délelőtt a Szentszék sajtótermében.

2013. november 20., szerda

Nyolc és fél millió zarándok járt Szent Péter sírjánál a hit évében

Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke  november 18-án, hétfőn délelőtt tájékoztatást adott a hit évének zárásáról, és arra buzdított, hogy a keresztények továbbra is éljék meg év során kapott tanításokat.

2013. november 20., szerda

A hit évének végére jelenik meg Ferenc pápa apostoli buzdítása

Hivatalosan november 26-án mutatják be a Szentszék sajtótermében Ferenc pápa Evangelii gaudium kezdetű, evangelizációról szóló apostoli buzdítását. Előzetesként azonban a pápa átadja a művet a hit évének záró eseményén, a 24-i szentmisén.

2013. november 19., kedd

Lezárult a hit éve az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében - VIDEÓVAL

Erdő Péter bíboros november 17-én, vasárnap a Szent István-bazilikában ünnepi szentmise keretében zárta le a hit évét az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében. A szentmise keretében hálát adtak az elmúlt év minden kegyelméért. Ugyanebben a szentmisében öltötték magukra... »

2013. november 17., vasárnap

tovább »