„Tartós szeretet” – Idén is rekordot döntött a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

2018. március 22. csütörtök 18:06

Március 4. és 11. között rendezték meg idén templomainkban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke március 21-én a székesfehérvári adományátadón megköszönte az országos és az egyházmegyei központok, valamint a plébániai karitászcsoportok munkáját.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Országszerte megkezdték a „Tartós szeretet” mottóval megrendezett nagyböjti akció során összegyűlt adományok szétosztását. Spányi Antal püspök, karitászelnök Székesfehérváron a Prohászka Ottokár-emléktemplomban adta át a plébániai Prohászka Karitászcsoport által összeállított tartósélelmiszer-csomagokat.

A karitászelnök az eseményen köszönetét fejezte ki a számos adományozónak is, akik a hazánk templomaiban meghirdetett nagyböjti élelmiszergyűjtésre nagylelkűen reagáltak.

Az országos akció idén is rekordot döntött: a karitász országos központjába beérkezett adatok alapján mintegy 200 tonna élelmiszer gyűlt össze a plébániákon. Ebből mintegy 27-28 ezer családnak és rászorulónak állítottak össze csomagokat az önkéntes munkatársak.

A Székesfehérvári Egyházmegyében 12 ezer kiló tartós élelmiszert oszthatnak szét a karitászmunkatársak, mintegy 3 ezer rászorulónak. A csomagok kiosztása folyamatosan zajlik, hogy még húsvét előtt megkapják a segítséget a családok.

Spányi Antal püspök rámutatott, ez az akció lehetőséget ad, hogy megtapasztaljuk Isten szeretetét egy másik emberen keresztül, ami mindig is nagyon fontos volt a keresztény közösségekben. A püspök áldott húsvéti ünnepet kívánt a megjelenteknek, és áldást kért az életükre.

A Katolikus Karitász adományvonala továbbra is él. A 1356-os szám felhívása 500 forint támogatást jelent a rászorulóknak.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-hivatasok-55-vilagnapjara
Ferenc pápa üzenete a hivatások 55. világnapjára

Húsvét negyedik vasárnapján, idén április 22-én tartjuk a papi és szerzetesi hivatások világnapját. Ferenc pápa ez évi üzenetének témája: Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását.

2018. április 21. szombat
a-biblia-uzenete-jo-pasztor-es-jo-nyaj
A jó pásztor – és a jó nyáj…

Húsvét 4. vasárnapja – Gondolatok az olvasmányokhoz (ApCsel 4,8–12; 1Jn 3,1–2; Jn 10,11–18)

2018. április 21. szombat