„Tartós szeretet” – Idén is rekordot döntött a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

2018. március 22. csütörtök 18:06

Március 4. és 11. között rendezték meg idén templomainkban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke március 21-én a székesfehérvári adományátadón megköszönte az országos és az egyházmegyei központok, valamint a plébániai karitászcsoportok munkáját.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Országszerte megkezdték a „Tartós szeretet” mottóval megrendezett nagyböjti akció során összegyűlt adományok szétosztását. Spányi Antal püspök, karitászelnök Székesfehérváron a Prohászka Ottokár-emléktemplomban adta át a plébániai Prohászka Karitászcsoport által összeállított tartósélelmiszer-csomagokat.

A karitászelnök az eseményen köszönetét fejezte ki a számos adományozónak is, akik a hazánk templomaiban meghirdetett nagyböjti élelmiszergyűjtésre nagylelkűen reagáltak.

Az országos akció idén is rekordot döntött: a karitász országos központjába beérkezett adatok alapján mintegy 200 tonna élelmiszer gyűlt össze a plébániákon. Ebből mintegy 27-28 ezer családnak és rászorulónak állítottak össze csomagokat az önkéntes munkatársak.

A Székesfehérvári Egyházmegyében 12 ezer kiló tartós élelmiszert oszthatnak szét a karitászmunkatársak, mintegy 3 ezer rászorulónak. A csomagok kiosztása folyamatosan zajlik, hogy még húsvét előtt megkapják a segítséget a családok.

Spányi Antal püspök rámutatott, ez az akció lehetőséget ad, hogy megtapasztaljuk Isten szeretetét egy másik emberen keresztül, ami mindig is nagyon fontos volt a keresztény közösségekben. A püspök áldott húsvéti ünnepet kívánt a megjelenteknek, és áldást kért az életükre.

A Katolikus Karitász adományvonala továbbra is él. A 1356-os szám felhívása 500 forint támogatást jelent a rászorulóknak.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-pozna-ban-adjatok-egy-fix-pontot-es-en-kiforditom-sarkaibol-vilagot
Erdő Péter Poznańban: „Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot”

A Lengyel Püspöki Konferencia szervezésében szeptember 22-én Poznańban tartották az Országos Lelkipásztori Fórumot. Stanisław Gądecki érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnökének meghívására Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével szentmisét ünnepeltek.

2018. szeptember 22. szombat
felkesziteni-az-orok-eletre-nyary-zsigmond-igazgato-25-eves-szent-gellert-iskolarol
Felkészíteni az örök életre – Nyáry Zsigmond igazgató a 25 éves Szent Gellért Iskoláról

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Budapest-Krisztinavárosban található Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. Jelenleg 461 diák tanul itt, a tantestület létszáma 48 fő. A negyedszázados jubileum alkalmából Nyáry Zsigmond igazgatóval beszélgettünk.

2018. szeptember 22. szombat