Huszadik alkalommal rendezett bált a kazincbarcikai karitászcsoport

Hazai – 2016. február 9., kedd | 19:02

Február 6-án, szombaton rendezte meg a hagyományos városi katolikus bált a kazincbarcikai római katolikus plébánia karitászcsoportja. A Pollack Mihály Általános Iskola Dózsa György Tagiskolájában megtartott bálon közel 300-an vettek részt.

A vendégek köszöntése után Andrásfalvy János szalézi szerzetes, a karitászcsoport jelenlegi vezetője néhány gondolatban mutatta be a csoport elmúlt húsz évét. Adománygyűjtés és -osztás, idősek és betegek látogatása, illetve a jótékonysági bál szervezése tartozik legfőbb tevékenységei közé, melyeket kivétel nélkül az áldozatos szeretet vezérel, hogy szolgálata eredményesen valósulhasson meg.

Andrásfalvy János beszédében Don Boscóra tekintett vissza, és az ő szavait idézte: „A szeretet tetteivel bezárjuk a pokol kapuját és megnyitjuk a mennyországét.” Ezt a szeretetet elevenítették fel azok a képek, melyek a csoport eddigi odaadó munkáját mutatták be.

A bál kulturális műsorát az egyházközség ifjúsági ének- és zenekara nyitotta meg Tompa István kántor vezetésével, két számmal örvendeztették meg a vendégeket. Az elmúlt húsz év emlékére a korábbi kórustagok is részt vettek a közös éneklésben.

Az esten a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai is közreműködtek: Csiszárik Kata, Horváth Anna, Hilóczki Zsuzsi és Mihalik Eszter két zeneszámmal készültek a vendégek szórakoztatására, Fülöp Tibor szalézi testvér pedig egyéni énekprodukcióval, a műsort a Hollósi Brigitta és Cservenyák Gábor Áron páros zárta, akik flamencót és szambát táncoltak.

Ezután Vitális Gábor szalézi szerzetes, aki egyben a bál fővédnöke is volt, köszöntötte a megjelenteket, és egy pohár pezsgővel koccintva, formálisan is megnyitotta a jótékonysági bált. A zenét Molek Csongor szolgáltatta, aki immár sokadik éve közreműködik az eseményen. A vacsora előtti ima során felköszöntötték Vitális Gábor és Salagala Rajesh atyákat, akik a közelmúltban ünnepelték születésnapjukat.

Az esten, a tánc mellett, sor került csoportos játékra és tombolára is. 

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria