Londonban találkoztak a CCEE és a CEC vezetői

Kitekintő – 2016. május 25., szerda | 14:19

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) és az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) elnökei és főtitkárai május 24-én Londonban találkoztak, hogy tárgyaljanak a mindkét szervezetet érintő kérdésekről és a közeljövőben megvalósuló közös kezdeményezésekről.


Erdő Péter bíboros, a CCEE és Christopher Hill, a CEC elnöke mellett a Westminster Church House konferencia-központban megrendezett találkozón jelen volt Duarte da Cunha érsek, a CCEE és Heikki Huttunen, a CEC főtitkára.

A találkozó lehetőséget adott a testületek vezetőinek arra, hogy tárgyaljanak néhány európai ökumenikus kérdésről, illetve a CCEE és a CEC hosszú távú együttműködéséről. Megerősítették, hogy elkötelezetten támogatják ezt a fontos kapcsolatot, és érdeklődéssel várják a CCEE–CEC vegyes bizottságának következő ülését, amelyen – várhatóan 2017 elején – a teremtett világ védelméről és a vallásszabadság témájáról esik majd szó.

A londoni találkozón az elnökök megvitatták, milyen feladatok elé állítják a CCEE és a CEC szervezetét a jelenleg zajló fegyveres konfliktusok. Beszéltek a menekültek és migránsok európai helyzetéről, a közel-keleti békéről és a konfliktusokról, az Európai Unión belüli és kívüli együttműködésről.

A találkozó ebéddel végződött, Vincent Nichols bíboros, westminsteri érsek, Anglia és Wales püspöki konferenciájának elnöke meghívására.

Forrás és fotó: CCEE.eu

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria