Péliföldszentkereszten tartották az Európában szolgáló szalézi misszionáriusok találkozóját

Megszentelt élet – 2017. február 24., péntek | 9:59

Az Európa környező országaiban szolgáló, angol nyelven beszélő szalézi misszionáriusok összejövetelére február 20. és 23. között került sor a Komárom-Esztergom megyei Bajóthoz tartozó Péliföldszentkereszten. A találkozón Guillermo Basañes, a szalézi rend missziós megbízottja elnökölt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Szent Péter székfoglalása ünnepén, február 22-én a mintegy húsz misszionárius Nyergesújfalura látogatott. Itt részt vettek a szaléziak első magyarországi iskolája, a Zafféry Károly Szalézi Középiskola szentmiséjén, melyen csatlakozott hozzájuk Ábrahám Béla tartományfőnök is.

Prédikáció helyett De Rossi Raja, az iskola igazgatóhelyettese, aki egyben a magyar tartomány missziós felelőse, megkérte az egyik fiatal vendéget, a guatemalai Giuseppe Liano testvért, hogy ossza meg gondolatait a gyerekekkel, mondja el, honnan jött és hogyan kapta hivatását az Úrtól, hogy ők is megismerjék a küldetésüket. Nádudvari Géza testvér tolmácsolásával Giuseppe testvér elmondta, milyen nehéz körülmények között élnek a fiatalok hazájában. A szaléziak ezeket a fiatalokat szolgálják, és ez megváltoztatta az ő életét is. Úgy érezte, nem csak hazája fiataljainak akarja elvinni a hitet, ezért jelentkezett misszionáriusnak.

Guillermo Basañes, a rend egyetemes missziós megbízottja a szentmise végén szólt a gyerekekhez. Több nyelven is köszöntötte őket, és elmondta, mennyire örül, hogy találkozott velük, és együtt imádkozhattak. „Az életünk egy ajándék, ezt sose feledjétek el – mondta a fiataloknak. – És akkor válik igazán azzá, ha odaadjuk másoknak, ahogy a szaléziak is teszik.”

A misszionáriusok ezután folytatták munkájukat Guillermo Basañes és Alfred Maravilla, a szalézi rend missziós dikasztériumának tagja vezetésével. Előadásokat hallgattak, megosztották tapasztalataikat és egy kiránduláson alkalmuk volt megismerkedni Magyarország fővárosával is.

Forrás: Szaléziak.hu

Fotó: Don Bosco Szaléziak Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria