Sokaknak segít a budai ferencesek mentálhigiénés központja

Megszentelt élet – 2016. január 28., csütörtök | 13:40

A Pasaréti Ferences Alapítvány és a budai országúti ferencesek által működtetett Kilátó nevű mentálhigiénés központ két helyszínen, a II. kerületi Szilfa utcai Kájoni János Közösségi Házban és a Margit körúti rendházban várja – nemtől, vallástól függetlenül – programjaival az érdeklődőket.


Az országúti ferences szerzetesekhez sokan fordulnak tanácsért életvezetési, munkahelyi, családi problémák, életkori nehézségek miatt. Ezekben a helyzetekben szerzetes, tanár, teológus, lelkigondozó, pszichodráma-csoportvezető és civil szakértők, pszichológus, mentálhigiénés szakember, családterapeuta nyújtanak segítséget a ferencesek szervezésében.

Ezenkívül a Szilfa utcai Kájoni-házban rendszeresen tartanak családi programokat, kicsiknek szóló foglalkozásokat.

Az általuk nyújtott lelki támogatáshoz a II. kerületi önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériuma anyagilag is hozzájárul. A Margit körúti rendházban és a Kájoni János Közösségi Házban a segítő beszélgetések ingyenesek, a csoportos foglalkozások azonban részvételi díjasak, mivel a szakemberek által végzett munkát a ferencesek igyekeznek minimális tiszteletdíjjal honorálni.

Részletek a központ weboldalán találhatók.

Forrás: Ferences Rendtartomány

Fotó: Lokál.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria