Békés együttélésre és a kölcsönös tiszteletre buzdít az iraki káld pátriárka

2019. január 3. csütörtök, 10:56

Louis Raphaël Sako bíboros, babiloni káld pátriárka újévi jókívánságaiban arra buzdítja a keresztényeket és a muszlimokat, hogy tegyék félre a régi mentalitást, amely megakadályozza, hogy megnyíljanak egymás felé, és megismerjék egymás vallását az eredeti forrásokból.

Sako bíboros január 1-jén tette közzé üzenetét, melyben rámutat, hogy a békés együttélés és a kölcsönös tisztelet az egyetlen út, amely ragyogó jövő felé vezet a Közel-Keleten. Meg kell védeni a vallásokat a fanatikus eszméktől és mindattól, ami gyűlöletet és erőszakot gerjeszt. Minden új év a reményt hordozza magában, amelynek hatalma van a rossz és a kegyetlenség megállítására.

Levelében az iraki káld pátriárka megerősíti, hogy az Egyház folytatja szolgálatát és küldetését; például a karitászszervezeteken keresztül továbbra is támogat 28 ezer családot, akiknek 80 százaléka nem keresztény. „2019-ben mindannyian ugyanabba az irányba megyünk, erőt és elszántságot merítve Isten áldásából” – hangsúlyozza Sako bíboros. Üzenete végén jólétet, bőséget kíván Iraknak és az iraki népnek.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
wallenberg-dijat-kapott-szekely-janos-puspok
Wallenberg-díjat kapott Székely János püspök

Január 16-án, szerdán délután adták át az idei Raoul Wallenberg-díjakat Budapesten, a Goldmark teremben. A kitüntetettek között van Székely János szombathelyi megyéspüspök is.

11:00
ferenc-papa-katekezise-hivjuk-papanak-istent-gyermeki-bizalommal
Ferenc pápa: Hívjuk papának Istent, gyermeki bizalommal!

Január 16-án a Szentatya folytatta a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Az ima első szava kulcsszerepet játszik: mindig szólíthatjuk Istent atyánknak, apukánknak, s ezzel tudatosíthatjuk, hogy ő mindig velünk van, apai-anyai szeretete sosem szűnik meg.

2019. január 16. szerda