Békés együttélésre és a kölcsönös tiszteletre buzdít az iraki káld pátriárka

2019. január 3., csütörtök | 10:56

Louis Raphaël Sako bíboros, babiloni káld pátriárka újévi jókívánságaiban arra buzdítja a keresztényeket és a muszlimokat, hogy tegyék félre a régi mentalitást, amely megakadályozza, hogy megnyíljanak egymás felé, és megismerjék egymás vallását az eredeti forrásokból.

Sako bíboros január 1-jén tette közzé üzenetét, melyben rámutat, hogy a békés együttélés és a kölcsönös tisztelet az egyetlen út, amely ragyogó jövő felé vezet a Közel-Keleten. Meg kell védeni a vallásokat a fanatikus eszméktől és mindattól, ami gyűlöletet és erőszakot gerjeszt. Minden új év a reményt hordozza magában, amelynek hatalma van a rossz és a kegyetlenség megállítására.

Levelében az iraki káld pátriárka megerősíti, hogy az Egyház folytatja szolgálatát és küldetését; például a karitászszervezeteken keresztül továbbra is támogat 28 ezer családot, akiknek 80 százaléka nem keresztény. „2019-ben mindannyian ugyanabba az irányba megyünk, erőt és elszántságot merítve Isten áldásából” – hangsúlyozza Sako bíboros. Üzenete végén jólétet, bőséget kíván Iraknak és az iraki népnek.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
megnyitja-kapuit-gyori-puspokvar-palotaszarnya
Megnyitja kapuit a győri Püspökvár palotaszárnya

Aki szívesen járna Boldog Apor Vilmos püspök és Szent II. János Pál pápa nyomában, érdemes ellátogatnia a győri Káptalandombra. Március 21-től újabb terek nyílnak meg: az érdeklődők minden csütörtökön csoportos vezetéssel betekintést nyerhetnek a Püspökvár palotaszárnyába és a kertbe is.

15:41
szetmallo-hangerdo-nuncius-latogatasa-pannonhalman-szent-benedek-tavaszi-unnepen
Szétmálló hangerdő – A nuncius látogatása Pannonhalmán Szent Benedek tavaszi ünnepén

Szent Benedek tavaszi ünnepét Pannonhalmán, Michael August Blume apostoli nunciussal és a szerzetesi közösséggel együtt misével és utána a „Csend” kiállítás megnyitójával ültük meg március 21-én.

12:44