A jemeni fogságából kiszabadult szalézi misszionárius hazatért Indiába

2017. szeptember 28. csütörtök 19:57

Több mint 18 hónapos jemeni fogsága után Tom Uzhunnalil két hétig pihent és orvosi kezelésben részesült a Vatikánban. Szeptember 27-én visszatért hazájába, Indiába, hogy magához ölelje családját és otthoni rendtársait.

Tom Uzhunnalil szeptember 26-án ismét ellátogatott a római rendfőnökségre, hogy üdvözölje az új szalézi misszionáriusokat, és elbúcsúzzon rendi elöljárójától, Ángel Fernández Artimétől.

Az indiai szalézi misszionáriust örömmel üdvözölte Guillermo Basañes, a missziókért felelős egyetemes tanácsos, a közösség igazgatója, Jean-Claude Ngoy, valamint a misszionáriusok nagy csoportja, akik vasárnap vették át a misszionáriusi keresztet a torinói Segítő Szűz Mária-bazilikában.

Tom atya ismét találkozott a rendfőnökkel és vikáriusával, Francesco Ceredával. Ángel Fernández Artime rendfőnök elmondta Tom atyának, hogy homíliájában példaként állította őt a most küldetésükre induló misszionáriusok elé: „Azt is elmondtam nekik, hogy van egy misszionárius stílus, aminek személyedben tanúi vagyunk: hogy a misszionáriusnak nem kell sok dolgot tennie, hanem imádkoznia másokért, szabadság nélkül is megosztani az életet, mélyen megélni a békét, és hitben élni.”


Miután hazatért, Tom atya ma találkozott a legmagasabb politikai (a miniszterelnökkel és a külügyminiszterrel) és egyházi tisztségviselőkkel (az ország apostoli nunciusával, valamint Faridabad szír-malabár érsekével). Részt vesz az indiai püspöki konferencia sajtótájékoztatóján, valamint a hálaadó szentmisén Újdelhi székesegyházában.

Szeptember 29-én Bengaluruban találkozik a helyi rendtartomány szalézi szerzeteseivel, különböző érsekekkel és püspökökkel. Október 4-ig több sajtótájékoztatón, hálaadó szentmisén és találkozón vesz részt polgári és egyházi tisztségviselőkkel Kerala állam több városában, többek között szülővárosában, Ramapuramban is. Október 3-án Tiruvanántapuramban, Kerala állam fővárosában üdvözli majd az állam miniszterelnöke és a szír-malankár egyház érseke.

A nemzetközi szalézi hírügynökség Tom atyával készített exkluzív interjúját a Szaléziak.hu oldalon olvashatják.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
ahol-befogadas-nem-fellangolas-menekult-gyerekek-budapesti-patrona-iskolaban
Ahol a befogadás nem fellángolás – Menekült gyerekek a budapesti Patrona iskolában

Kongói gyerekek és egy afgán kisfiú is tanulnak tavaly szeptember óta a Boldogasszony Iskolanővérek által működtetett Patrona Hungariae iskolában. Többségüket keresztény hitükért üldözték. Utánajártunk, hogyan zajlik az integráció az iskolai hétköznapokban.

2017. október 17. kedd
palanki-ferenc-furtan-ha-helyesen-unneplunk-kilepunk-onzesunkbol
Palánki Ferenc Furtán: Ha helyesen ünneplünk, kilépünk önzésünkből

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök a jubileumi Szent László-évben meglátogatja az egyházmegye Szent László titulusú templomait, ahol szentmisét mutat be és találkozik az egyházközség híveivel. Október 15-én a Hajdú-Bihar megyei Furtára, Berettyóújfalu filiájára érkezett.

2017. október 17. kedd