A jemeni fogságából kiszabadult szalézi misszionárius hazatért Indiába

2017. szeptember 28. csütörtök 19:57

Több mint 18 hónapos jemeni fogsága után Tom Uzhunnalil két hétig pihent és orvosi kezelésben részesült a Vatikánban. Szeptember 27-én visszatért hazájába, Indiába, hogy magához ölelje családját és otthoni rendtársait.

Tom Uzhunnalil szeptember 26-án ismét ellátogatott a római rendfőnökségre, hogy üdvözölje az új szalézi misszionáriusokat, és elbúcsúzzon rendi elöljárójától, Ángel Fernández Artimétől.

Az indiai szalézi misszionáriust örömmel üdvözölte Guillermo Basañes, a missziókért felelős egyetemes tanácsos, a közösség igazgatója, Jean-Claude Ngoy, valamint a misszionáriusok nagy csoportja, akik vasárnap vették át a misszionáriusi keresztet a torinói Segítő Szűz Mária-bazilikában.

Tom atya ismét találkozott a rendfőnökkel és vikáriusával, Francesco Ceredával. Ángel Fernández Artime rendfőnök elmondta Tom atyának, hogy homíliájában példaként állította őt a most küldetésükre induló misszionáriusok elé: „Azt is elmondtam nekik, hogy van egy misszionárius stílus, aminek személyedben tanúi vagyunk: hogy a misszionáriusnak nem kell sok dolgot tennie, hanem imádkoznia másokért, szabadság nélkül is megosztani az életet, mélyen megélni a békét, és hitben élni.”


Miután hazatért, Tom atya ma találkozott a legmagasabb politikai (a miniszterelnökkel és a külügyminiszterrel) és egyházi tisztségviselőkkel (az ország apostoli nunciusával, valamint Faridabad szír-malabár érsekével). Részt vesz az indiai püspöki konferencia sajtótájékoztatóján, valamint a hálaadó szentmisén Újdelhi székesegyházában.

Szeptember 29-én Bengaluruban találkozik a helyi rendtartomány szalézi szerzeteseivel, különböző érsekekkel és püspökökkel. Október 4-ig több sajtótájékoztatón, hálaadó szentmisén és találkozón vesz részt polgári és egyházi tisztségviselőkkel Kerala állam több városában, többek között szülővárosában, Ramapuramban is. Október 3-án Tiruvanántapuramban, Kerala állam fővárosában üdvözli majd az állam miniszterelnöke és a szír-malankár egyház érseke.

A nemzetközi szalézi hírügynökség Tom atyával készített exkluzív interjúját a Szaléziak.hu oldalon olvashatják.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-pio-atya-kegyhelyen-mindenki-csodalja-de-hanyan-kovetik
Ferenc pápa Pió atya kegyhelyén: Mindenki csodálja, de hányan követik?

Március 17-én délelőtt a Szentatya San Giovanni Rotondóban mutatott be szentmisét Pietrelcinai Szent Pió atya, a világhírű kapucinus szerzetes stigmái megjelenésének századik és halálának ötvenedik évfordulója alkalmából. Ebben a városban hunyt el Pió atya 1968-ban.

07:33
hozzad-menekszunk-edes-jo-anyank-hivek-zarandoklata-konnyezo-szuzanyanal
Hozzád menekszünk, édes jó Anyánk – hívek zarándoklata a Könnyező Szűzanyánál

Szentmisével kezdődött meg a hívek zarándoklata Győrben Könnyező Szűzanya búcsúnapján, március 17-én. Böjte Csaba adta útravalóval indult, zenés áhítattal, elhunyt zarándokokért és a zarándokok elhunyt hozzátartozóiért felajánlott szentmisével, szentségimádással, virrasztással folytatódott a búcsú.

2018. március 17. szombat