A jemeni fogságából kiszabadult szalézi misszionárius hazatért Indiába

2017. szeptember 28. csütörtök 19:57

Több mint 18 hónapos jemeni fogsága után Tom Uzhunnalil két hétig pihent és orvosi kezelésben részesült a Vatikánban. Szeptember 27-én visszatért hazájába, Indiába, hogy magához ölelje családját és otthoni rendtársait.

Tom Uzhunnalil szeptember 26-án ismét ellátogatott a római rendfőnökségre, hogy üdvözölje az új szalézi misszionáriusokat, és elbúcsúzzon rendi elöljárójától, Ángel Fernández Artimétől.

Az indiai szalézi misszionáriust örömmel üdvözölte Guillermo Basañes, a missziókért felelős egyetemes tanácsos, a közösség igazgatója, Jean-Claude Ngoy, valamint a misszionáriusok nagy csoportja, akik vasárnap vették át a misszionáriusi keresztet a torinói Segítő Szűz Mária-bazilikában.

Tom atya ismét találkozott a rendfőnökkel és vikáriusával, Francesco Ceredával. Ángel Fernández Artime rendfőnök elmondta Tom atyának, hogy homíliájában példaként állította őt a most küldetésükre induló misszionáriusok elé: „Azt is elmondtam nekik, hogy van egy misszionárius stílus, aminek személyedben tanúi vagyunk: hogy a misszionáriusnak nem kell sok dolgot tennie, hanem imádkoznia másokért, szabadság nélkül is megosztani az életet, mélyen megélni a békét, és hitben élni.”


Miután hazatért, Tom atya ma találkozott a legmagasabb politikai (a miniszterelnökkel és a külügyminiszterrel) és egyházi tisztségviselőkkel (az ország apostoli nunciusával, valamint Faridabad szír-malabár érsekével). Részt vesz az indiai püspöki konferencia sajtótájékoztatóján, valamint a hálaadó szentmisén Újdelhi székesegyházában.

Szeptember 29-én Bengaluruban találkozik a helyi rendtartomány szalézi szerzeteseivel, különböző érsekekkel és püspökökkel. Október 4-ig több sajtótájékoztatón, hálaadó szentmisén és találkozón vesz részt polgári és egyházi tisztségviselőkkel Kerala állam több városában, többek között szülővárosában, Ramapuramban is. Október 3-án Tiruvanántapuramban, Kerala állam fővárosában üdvözli majd az állam miniszterelnöke és a szír-malankár egyház érseke.

A nemzetközi szalézi hírügynökség Tom atyával készített exkluzív interjúját a Szaléziak.hu oldalon olvashatják.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-toltsd-meg-szivem-fenyeddel-rekordkiserlet-lesz-nemzetkozi-eucharisztikus-kongressz
„Töltsd meg szívem fényeddel!” – Rekordkísérlet lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson

Sajtótájékoztatót tartottak december 14-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) budapesti székházában, amely egy rövid időutazást is magában foglalt.

2017. december 14. csütörtök
europa-jovojerol-rendeztek-konferenciat-sapientia-foiskolan
Európa jövőjéről rendeztek konferenciát a Sapientia főiskolán

„Új közös Európánk” címmel rendezett konferenciát december 14-én a Sapientia főiskolán a Barankovics István Alapítvány és az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportja.

2017. december 14. csütörtök