A piarista generális imahetet hirdetett Nicaragua és Kamerun békéjéért

2018. július 24. kedd, 11:58

Pedro Aguado rendfőnök és Francesc Mulet generálisi titkár levélben kéri a piarista rend tagjait az egész világon, hogy imáikban és a mindennapi szentmisében fohászkodjanak a békéért, és emlékezzenek meg rendtársaikról, akik különösen nehéz körülmények között élnek és dolgoznak.

Kegyelem és békesség Atyánktól, az Istentől az egész piarista családnak!

Kedves Testvérek!

Ebben a rövid levélben szeretnélek tájékoztatni benneteket a generálisi kongregációnak arról a döntéséről, hogy imahetet hirdet – július 23-tól 30-ig – az egész rendben a békéért Nicaraguában és Kamerunban.

Földünkön sok helyen vált súlyossá a helyzet, ahol erőszak tombol, nincs igazságosság, nincs szabadság. E helyek mindegyikének szüksége van azok imájára, akik a béke fejedelmének követői, akinek születését a „Békesség a földön az Isten által szeretett embereknek” énekkel hirdették, és akinek húsvéti köszöntése örökre megmarad a keresztény közösségben: „Béke veletek!”

De azt is meg kell vallanunk, hogy az utóbbi hónapokban rendünk különösen megpróbáló időszakon megy keresztül Nicaraguában és Kamerunban. Kamerunban már több mint két év óta nagyon nehéz körülmények között élünk az ország angol nyelvű felében, olyannyira, hogy a studentátust is át kellett helyeznünk máshová. Nicaraguában rendkívül nehezen tudjuk végezni mindennapi nevelői szolgálatunkat, annyira áldatlan állapotok uralkodnak: sokan életük veszítik körülöttünk, állandó feszültségben élünk, és ez mindenkire rányomja bélyegét. Az Egyház és a piaristák mindkét országban minden tőlük telhetőt megtesznek – szenvedésektől sem mentesen –, hogy segítsék az embereket. Imádkoznunk kell értük!

Ezért most imahetet hirdetünk mindnyájatok számára a békéért és az igazságosságért Nicaraguában és Kamerunban. Bizakodva az Úr szavában, aki azt mondja: „Bármit kértek az Atyától nevemben, megadja nektek” (Jn 16,23), kérünk benneteket, hogy egyéni imátokban, a közösségi imában és a mindennapi szentmisében emlékezzetek meg ezekről a rendtársainkról, akik különösen nehéz körülmények között élnek és dolgoznak.

Róma, 2018. július 20.

Fogadjátok testvéri ölelésünket és jókívánságainkat:

Pedro Aguado Sch. P. rendfőnök

Francesc Mulet Sch. P. generálisi titkár 

Forrás és fotó: Piarista Rend Magyar Tartománya

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd