Belső világunk és az információrobbanás hatásai – Freund Tamás agykutató előadása

Freund Tamás Széchenyi-díjas neurobiológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja tartott előadást október 18-án a Magyar Katolikus Kultúra Napjai rendezvénysorozatának keretében a székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

2018. november 4., vasárnap

Rajz- és fotópályázat a Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) a Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében rajz- és fotópályázatot hirdet „Az Eucharisztia az Egyház életének forrása” címmel. A pályázatok beküldési határideje: 2018. szeptember 28.

2018. szeptember 6., csütörtök

Mi történt a magyar Egyházban 2017-ben?

Egy eseményekben gazdag év híreiből válogattunk olvasóinknak.

2017. december 29., péntek

„Leányrablás”, lovasbemutató és drámaelőadás Máriapócson

A máriapócsi Dudás Miklós-iskolában október 21. és 31. között rendezték meg a Szent László-hetet, amellyel az oktatási intézmény is bekapcsolódott az emlékév programjaiba.

2017. november 13., hétfő

Elültették Szent Márton körtefáját a szombathelyi püspöki palota kertjében

A Magyar Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében Szent Márton-körtefát ültettek a szombathelyi püspöki palota kertjében október 26-án.

2016. október 27., csütörtök

Igehirdetés a festészetben – Prokop Péter kiállítása Szombathelyen

A Magyar Katolikus Kulturális Hetek programsorozathoz csatlakozva október 12-én „Igehirdetés a festészetben” címmel kiállítás nyílt a Martineum Felnőttképző Akadémián Prokop Péter (1919–2003) festőművész munkáiból.

2016. október 22., szombat

Magyar Katolikus Kulturális Hetek 2016 – FRISSÍTVE

Idén is megrendezik október 1. és 31. között a Magyar Katolikus Kulturális Hetek programsorozatot. A rendezvénnyel, amelynek idei mottója: „Szent Márton követői napjainkban”, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a tours-i püspökre és mai követőire szeretné irányítani a... »

2016. október 7., péntek

Egyházmegyei ifjúsági napot rendeztek Baján

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében hagyománnyá vált, hogy a tavaszi Pünkösdi Ifjúsági Találkozó után ősszel is találkozót szervezzenek a fiataloknak. Idén november 7-én rendezték meg az egyházmegyei ifjúsági közösségi napot, melynek a bajai Szent László Általános... »

2015. november 12., csütörtök

Iskolai megemlékezés a nemzeti ünnep alkalmából Jánosházán

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire és mártírjaira emlékeztek október 22-én a jánosházi Szent Imre Általános Iskolában.

2015. október 26., hétfő

Gyógynövényekről adott elő Szőke András a veszprémi Szaléziánumban

A Magyar Katolikus Kulturális Hetek rendezvénysorozat keretében Szőke András komikus tartott előadást október 14-én a veszprémi Szaléziánumban.

2015. október 24., szombat

Ars Sacra-programok a Veszprémi Főegyházmegyében - Frissült!

Könyvbemutatót, koncerteket, művészettörténeti előadást is kínáló programmal várta az érdeklődőket szeptember harmadik hetében az Ars Sacra Fesztivál a Veszprémi Főegyházmegyében. A Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény rendezvényeit ismertetjük.

2015. szeptember 28., hétfő

Felújították a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtárat

A Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár európai uniós és hazai, valamint egyházi közgyűjteményi támogatással zajló nagyszabású felújítási munkálatai június elsejével hivatalosan is befejeződtek – közli a Szombathelyi Egyházmegye honlapja.

2015. június 5., péntek

Megtartotta nyári ülését a püspöki konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia június 2. és 3. között megtartotta nyári rendes ülését. Az ülésen elhangzott témákról Mohos Gábor, a testület titkára június 4-én sajtótájékoztatón számolt be.

2015. június 4., csütörtök

Lelkigyakorlatot tartottak szenvedélybetegeknek Csíksomlyón

Március 19. és 22. között újra megszervezték Csíksomlyón a már hagyománnyá vált szabadító lelkigyakorlatot szenvedélybetegeknek és hozzátartozóiknak a magyarországi Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat (KASZ) és a Gyulafehérvári Caritas szervezésében – tudósít az... »

2015. március 26., csütörtök

Pécs: a keresztény kultúra feladat

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szándéka szerint október hónap országszerte a katolikus kulturális hetek időszaka volt. A Pécsi Egyházmegye szívesen csatlakozott a kezdeményezéshez, és tudatosan alakította azt sajátos kulturális örökségének és terveinek megfelelően.

2014. november 10., hétfő

Családi napot rendeztek a celldömölki Szent Benedek-iskolában

Október 11-én a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskola családi napra hívta az intézménybe járó gyerekeket és szüleiket – tájékoztat a Szombathelyi Egyházmegye.

2014. október 17., péntek

A 156 éve született Prohászka Ottokár püspökre emlékeztek

A Magyar Katolikus Kulturális Hetek rendezvénysorozat kiemelkedő eseménye volt Székesfehérváron a város 15. püspöke, Prohászka Ottokár születésének 156. évfordulóján, október 10-én bemutatott szentmise, amely a Prohászka Imaszövetség közös, éves hálaadó és imaalkalma – adta... »

2014. október 14., kedd

A Magyar Katolikus Kulturális Hetek rendezvényei egyházmegyéinkben

Az előző években egy hétig tartó rendezvény idén egész október hónapra kiterjedő programsorozattá bővül – tájékoztat az MKPK sajtószolgálata.

2014. október 1., szerda

Pauer Jánosra emlékeztek Székesfehérváron – VIDEÓVAL

Tudományos konferenciával emlékeztek az egyházi, a kulturális és a tudományos életben egyaránt jelentős szerepet vállaló Pauer János püspökre (1814–1889) születésének 200., és halálának 125. évfordulóján Székesfehérváron – tájékoztatott a Székesfehérvári Egyházmegye.... »

2014. szeptember 30., kedd

Ülésezett a püspöki konferencia – VIDEÓVAL

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia június 10-11-én megtartotta tavaszi rendes ülését, amelyhez kapcsolódóan Erdő Péter bíboros, a testület elnöke és Mohos Gábor, a konferencia titkára sajtótájékoztatót tartottak.

2014. június 12., csütörtök