Családi napot rendeztek a celldömölki Szent Benedek-iskolában

Hazai – 2014. október 17., péntek | 12:00

Október 11-én a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskola családi napra hívta az intézménybe járó gyerekeket és szüleiket – tájékoztat a Szombathelyi Egyházmegye.


Az esemény a Magyar Katolikus Kulturális Hetek rendezvénysorozat programjai közé is illeszkedett, ennek keretében a résztvevők megismerkedhettek a Harmat Kiadó könyveivel és folyóirataival.

A közel kétszáz embert megmozgató családi program indításaként az iskola jelenlegi és volt diákjai mutattak be egy zenés jelenetet A fal leomlik, és híddá alakul címmel. A hétköznapi élet jellemző konfliktusait ábrázoló színdarab tanulsága az volt, hogy Jézus képes lerombolni a közöttünk álló falakat, és hidat építeni két ember közé.


A délelőtt első előadását Németh Norbert egyetemi lelkész tartotta A nevelés kihívásai a családban és az iskolában címmel. A házasság eszményének bemutatása mellett számos gyakorlati tanácsot is kaptak a résztvevők a párkapcsolat és a gyermeknevelés témakörében. „Jóvá szidni senkit sem lehet, ezért törekedjünk naponta jónéhány elismerő szóval bátorítani gyermekeinket!” – ez volt az egyik üzenete tartalmas előadásának.


A rövid szünet után Farkas Zsolt és Várnagy Andrea zongoraművész házaspár tanúságtétele következett. Betekintést adtak családjuk életébe, hétköznapjaikba, a művészlét nehézségeibe és szépségeibe, zongorajátékukkal pedig igazán maradandó emlékké tették a délelőttöt. A fiatal pár kisugárzása, pozitív életszemlélete, missziós tevékenysége által méltó példaképként állhatott a hallgatóság előtt.

A gyerekek az előadások alatt kézműves-foglalkozásokon vehettek részt, a legkisebbeket pedig ovikuckó várta.

Fotó: Hetényi Rita 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria