A győri Könnyező Szűzanyához zarándokoltak a pannonhalmi egyházközség tagjai

2017. március 19. vasárnap 12:32

A Szűzanya könnyezésének 320. évfordulójának alkalmából március 17-én, Szent Patrik emléknapján a pannonhalmi egyházközség tagjai a győri Könnyező Szűzanyához zarándokoltak.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A zarándoklatot Bese Gergő Péter lelkipásztor vezette, aki a Könnyező Szűzanya búcsújának alkalmából szentmisét mutatott be a Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szentmise szónoka Hegedűs Odó bencés szerzetes volt.

A szónok szentbeszédében a bűnbánat fontosságáról elmélkedett. Felhívta a figyelmet arra, hogy ez a téma különösen aktuális a húsvétra való készület idejében. Ennek kapcsán egy történetet osztott meg: Isten elküldött egy angyalt a földre azzal a feladattal, hogy keresse meg a legszebb könnycseppet. Az angyal elvitte az Úrhoz egy özvegy édesanya könnycseppjét, aki egyetlen gyermeke koporsója felett hullatta könnyeit, majd egy ártatlan kisfiú, szomorú szülők és egy haldokló ember könnyét, de Isten egyikkel sem volt teljesen elégedett.

Az angyal a fáradtságtól kimerülve betért egy templomba pihenni. Ott rátalált egy emberre, aki a saját bűneit siratta, beismerve, hogy azokkal Istent bántotta meg. A bűnbánó ember könnycseppjei ragyogtak. Amikor az angyal a bűntől megszabadult ember könnyeivel Isten elé állt, az Úr pedig dicséretben részesítette őt.

Hegedűs Odó rámutatott arra, hogy Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére úgy tudunk felkészülni, ha lelkiismeret-vizsgálatot tartunk, észrevesszük gyengeségeinket, megbánjuk ezeket, ha kell, akár könnyeinket is hullatva: ebben segít bennünket a Könnyező Szűzanya kegyképének szemlélése. A bencés szerzetes arra bátorította a jelenlévőket, kérjék a Szűzanya közbenjárását az őszinte bűnbánat gyakorlásában.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Simon Péter

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-mit-tesz-isten-en-is-december-17-en-szulettem-marfi-gyula-az-ad-limina-latogatasrol
„Mit tesz Isten, én is december 17-én születtem” – Márfi Gyula az ad limina látogatásról

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai november 20. és 24. között ad limina látogatáson vesznek részt Rómában. A küldöttség tagjaként az örök városban tartózkodó Márfi Gyula veszprémi érseket Somogyi Viktória kérdezte tapasztalatairól, élményeiről a Vatikáni Rádióban.

2017. november 23. csütörtök
a-magyar-puspokok-felkerestek-nemet-magyar-kollegiumot
A magyar püspökök felkeresték a Német-Magyar Kollégiumot

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjainak ad limina látogatása során november 22-én este a Collegium Germanicum et Hungaricumot (Német-Magyar Kollégium) keresték fel a főpásztorok, akik részt vettek a kollégiumi templom felszentelésének évfordulós ünnepén is.

2017. november 23. csütörtök