November 19-én ismét megrendezik a Szolidaritás éjszakáját Szegeden

Hazai – 2014. november 18., kedd | 13:29

Idén tizedik alkalommal rendezi meg a Szolidaritás éjszakáját Szegeden a Katolikus Egyetemi Lelkészség. A rendezvény célja felhívni a figyelmet a hajléktalanok problémáira – tájékoztatta szerkesztőségünket a Szeged-Csanádi Egyházmegye.

Az este lehetőség arra, hogy az érdeklődők közelebbről betekinthessenek a hajléktalanok világába, legyőzhessék az előítéletekből fakadó félelmeiket. Ugyanakkor megismerhetik a segítségnyújtás lehetőségeit is.

A szervezéshez idén is csatlakoztak a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt és a szegedi hajléktalanszállók.

Este 7 órakor vacsorával várják a résztvevőket, utána imádságot mondanak az elhunyt hajléktalanokért. Az imádságot csendes virrasztás követi, majd beszélgetés a tűz körül.

Az érdeklődők beszélgethetnek hajléktalanokkal, az őket látogató önkéntesekkel, valamint hajléktalanokat ellátó szervezetek képviselőivel, részt vehetnek szituációs játékokban. Lehet játszani is: sakkban és kártyajátékokban versenyezhetnek egymással az érdeklődők.


Jótékonysági süteményvásárt rendeznek a hajléktalanok javára, és adományokat is gyűjtenek (gyertyát, tartós élelmiszert, sapkát, sálat, kesztyűt, meleg zoknit, takarót, pokrócot, paplant, dunyhát, hálózsákot, sátrat, pénzadományokat). A felajánlott adományokat a Katolikus Egyetemi Lelkészség Lázár közössége, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász önkéntesei és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai juttatják el a hajléktalanok számára.

Fotó: Szegedma.hu, Jaha.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria