Ferenc pápa Twitter-üzenetei február 25-én

Ferenc pápa – 2024. február 25., vasárnap | 21:05

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán.

Ez egy jó nagyböjti elhatározás: legyünk nyitott szeműek, legyünk világosságkeresők! Keressük Jézus világosságát az imádságban és az emberekben!

*

Tegnap, február 24-én szomorúan emlékeztünk meg az Ukrajna nagy területén zajló háború kezdetének második évfordulójáról. Ez olyan háború, amely nemcsak Európának ezt a térségét pusztítja el, hanem világméretű félelem- és gyűlölethullámot kelt.

*

Imádkozzunk együtt a meggyötört ukrán népért és Palesztináért, Izraelért és a háború sújtotta megannyi népért! Gondoljunk a sok szenvedő emberre, gondoljunk a sebesült, ártatlan gyermekekre!

*

Aggódva követem az erőszak fokozódását a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén. Csatlakozom a püspökök felhívásához, hogy imádkozzunk a békéért, a harcok befejeződéséért és az őszinte, építő párbeszédre való törekvésért.

*

Aggodalomra adnak okot az egyre gyakoribbá váló emberrablások Nigériában. Szeretném elmondani, hogy imáimban közel vagyok a nigériai néphez, remélve, hogy erőfeszítéseket tesznek a hasonló esetek terjedésének megfékezésére, amennyire csak lehetséges.

 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria