Kiegészítő járványügyi rendelkezések a Szombathelyi Egyházmegyében

Hazai – 2020. szeptember 11., péntek | 15:32

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szeptember 4-én adta közre legújabb rendelkezéseit a járványügyi helyzettel kapcsolatban. Székely János szombathelyi megyéspüspök visszavonásig az alábbi kiegészítő rendelkezéseket hozta egyházmegyéjében.

A gyengébb egészségi állapotban levő vagy idős testvérekre továbbra is vonatkozik az az általános szabály, hogy amennyiben az egészségi állapotuk miatt nem tanácsos számukra a nagyobb létszámú közösségi alkalmakon való részvétel, akkor fel vannak mentve a szentmise kötelezettsége alól. Otthoni imádsággal, a média eszközei segítségével történő szentmisehallgatással, esetleg a jóval kisebb létszámú hétköznapi szentmisén való részvétellel pótolják a kimaradó vasárnapi szentmisét.

Továbbra is imádkozzunk a betegekért, az egészségügyben és a szociális szférában dolgozókért! A több otthonlét legyen alkalom az elmélyülésre, a csendre, a közös családi imára és együttlétre! Ne feledkezzünk meg a legszegényebbekről, az állásukat elveszített embertársainkról, hanem lehetőségeinkhez mérten segítsük őket! Kövessük Szent Pál apostol buzdítását: „Ne engedd, hogy legyőzzön a rossz, inkább te győzd le a rosszat jóval!” (Róm 12,21)

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria