Pécsi Egyházmegye – A járványügyi korlátozások további enyhítését érintő főpásztori rendelkezés

Hazai – 2020. június 20., szombat | 13:02

Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó a koronavírus-járvány magyarországi enyhülésének révén az alábbi intézkedéseket hozta.

A Magyar Kormány a járványügyi korlátozások újabb enyhítéséről döntött, amely döntések 2020. június 18-án léptek hatályba. A másfél méteres kötelező védőtávolságot a jogszabály kötelezően már nem írja elő, ugyanígy a védőmaszk viselete már csak bizonyos helyeken kötelező (például tömegközlekedés, üzletek, patika), azonban nagyobb helyeken (például színház, mozi stb.) már nem kötelező. A jogszabály templomokról nem rendelkezik, így azok akár az utóbbi kategóriába is tartozhatnak.

Összhangban a 285/2020 (VI.17.) Korm. rendeletben foglaltakkal, a Pécsi Egyházmegye területén a mai naptól a másfél méteres védőtávolság megtartása templomainkban már nem kötelező, ugyanígy sem az áldoztató papok, sem a hívek számára nem kötelező a védőmaszk viselése.

Ugyanakkor további intézkedésig fennmarad templomainkban a szenteltvíztartók üresen tartása és az Oltáriszentség kizárólag kézbe történő kiszolgáltatása.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria