Bécsben mutatták be a Székesfehérvári Egyházmegye kortárs művészeti tevékenységét

Külhoni – 2016. április 3., vasárnap | 16:00

Bécsben, az Europa Club Balassi Intézetben tartott rendezvényén Reha György, a Székesfehérvári Egyházmegye Kortárs Művészeti Gyűjteményének vezetője mutatta be az egyházmegye kortárs képzőművészeti tevékenységét március 31-én.

Smuk András, a klub vezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd Reha György tartott ismertetőt arról a munkáról, amit a Székesfehérvári Egyházmegye a kortárs képzőművészet megismertetése terén végez. Az egyházmegye filmstúdiója által készített filmek illusztrálták előadását, melyből egy folyamatosan gazdagodó művészetpártoló tevékenységet ismerhetett meg a hallgatóság.

A filmes összefoglalók képet adtak az elmúlt évek kiállításairól, ahol Aknay János és Somogyi Győző Kossuth-díjas művészek mellett Jovián György, Kárpáti Tamás festőművészek, valamint Rabóczky Judit Rita és Szmrecsányi Boldizsár (Boldi) szobrászművészek munkáit mutatták be.

Az előadás végén Spányi Antal megyéspüspök videoüzenetben hívta meg a jelenlévőket szeptember 17-ére, mikor az erdélyi Szovátán élő Kuti Dénes festőművész munkáit állítják ki a Székesfehérvári Egyházmegye Kortárs Művészeti Gyűjteményében.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria