Ferenc pápa a Vatikánban fogadta a szülőket, akik két gyermeküket veszítették el balesetben

Ferenc pápa – 2019. január 11., péntek | 20:30

A Szentatya tavaly év végén felhívott telefonon egy négygyermekes édesanyát, aki két gyermekét vesztette el autóbalesetben. A pápa meghívta a Landolfa családot január 8-ára a Vatikánba, és több mint egy órán át beszélgetett velük.

December 31-én ismeretlen számról érkezett hívás az olaszországi Mesagnében élő Landolfa családhoz. Két évvel ezelőtt írt levelet a pápának az édesanya, Cosimina Delle Grottaglie, aki négy gyermeke közül kettőt közlekedési balesetben veszített el: a 30 éves Maria Rita autóbalesetben halt meg 2009-ben, Stefano pedig 2017-ben, 35 éves fiatal apaként motorbaleset áldozata lett.

Amikor két évvel ezelőtt Cosimina írt a pápának, egy rövid levelet és egy rózsafüzért kapott válaszként a Szentszéktől. Egy évvel később ugyanez ismétlődött meg. Tavaly decemberben egy barátnője, Rosanna Saracino írt Ferenc pápának, levelében elbeszélte neki a tragikus sorsú család történetét.  Megadta a telefonszámát is, de nem gondolta, hogy a pápa felhívja őt. Amikor megszólalt a telefon, és azt hallotta: „Ferenc pápa vagyok, tegeződjünk”, akkor azt hitte, valaki tréfát űz vele. Ezt válaszolta: „Ha ez egy vicc, elég ízléstelen.” Ám nagyon megörült, amikor a pápa folytatta, és elmondta, hogy a barátnője miatt hívja.

Rosanna megadta a Szentatyának Cosimina számát, akit Ferenc pápa rögtön fel is hívott és meghívott a családjával együtt Rómába. Január 8-án Cosimina és férje, Franco, két gyermekükkel, Chiarával és Giuseppével, a menyükkel, az unokájukkal, valamint Rosannával együtt elmentek a Vatikánba, ahol a pápa magánkihallgatáson fogadta őket. A több mint egyórás beszélgetés során a Szentatya lelki közelségéről biztosította a sok fájdalmat megélt családot.

Forrás: Aleteia.org

Fotó: Quimesagne.it

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria