Határozatot fogadott el az Európai Parlament a keresztények védelmében

Kitekintő – 2011. január 22., szombat | 10:55

Az Európai Parlament Strasbourgban megtartott plenáris ülésén január 20-án, csütörtökön délelőtt nagy többséggel elfogadta a keresztények és a vallásszabadság védelmével kapcsolatban benyújtott indítványt. A határozatot, amelyet az Európai Parlament össze pártja ellátott kézjegyével, az Egyiptomban, Irakban és Nigériában történt keresztények elleni támadásokat követően nyújtották be a parlament elé.

Carlo Casini, az Európai Parlament Alkotmányos Ügyek Bizottságának elnöke a határozat elfogadását úgy nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak: „Nagy örömet jelent számomra ez a döntés, mert az emberiség javát szolgálja. A határozat a vallásszabadsághoz való jog védelmében jött létre, amely most elsősorban a világban üldözött keresztényeket oltalmazza” – magyarázta Carlo Casini elnök.

Az interjúban kifejtette, hogy sajnos Európában, de a világ más területein is jellemző, hogy egyre inkább megfeledkezünk keresztény gyökereinkről, hagyományainkról, kultúránkról. Sajnos egyre több területen a gazdaság és a konkurencia az, ami dominál. Amennyiben a vértanúk tanúságtétele, akik Krisztusba vetett hitükért vérüket ontották, újra példát adna és mélyen megérintené az embereket, akkor igazzá válhatna a mondás: „Magvetés a vértanúk vére, amelyből új erő fakad”.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír