Hétköznapi hősökről szólt idén a gitártábor Marosfőn

Kishírek – 2019. július 19., péntek | 15:42

„Hol Isten, ott szükség nincsen” mottóval szervezték meg július 6–12. között Marosfőn az immár hagyományossá vált BOLdoGICS gitártábort, amelyen idén 47 fiatal és kisiskolás vett részt.

A népes csoport Fáy Leó Lóránt plébános áldásával indult útnak. Minden napot a mozgás mellett reggeli imával kezdtek a résztvevők. A fiatalok kisebb csoportokban kapcsolódtak be a házimunkába, ki zöldséget pucolt, ki takarított, ki az imaszolgálatot vállalta, és volt, aki a játékokat készítette elő. A délelőtt nagy részét gitáróra töltötte ki, ebéd előtt interaktív kiselőadásokra került sor, amelyek napokra osztva a példaképekről, a világi hősökről, Bi-Pi (a cserkészet alapítója, Robert Baden-Powell nevének rövidítése – a szerk.) utolsó üzenetéről, valamint a szentírási hősökről szóltak.

Ebéd után rövid szieszta következett, ezután ismét gitáróra, majd különböző délutáni foglalkozásokat tartottak: a résztvevők focizhattak, kézimunkázhattak, kirándulhattak, játszhattak és beszélgethettek. A vacsorát minden este változatos „csapatösszerázó” programok követték: ismerkedés, karaoke, tánc, kultúrák estje, játék. Minden napot a templomban, csendben imádkozva, esti imával zártak. A tábor ideje alatt elmaradhatatlan volt a szentmise, amelyet csütörtökön Farkas Ervin kisszemináriumi prefektus mutatott be. A tábort a hét alatt megtanult dalokból összeállított koncert zárta.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria