Szent Kristóffal a mindennapi közlekedésben – Gépjárműmegáldás Baktalórántházán

Kishírek – 2019. augusztus 7., szerda | 10:32

A Szent Kristóf napját követő szombaton, július 27-én Lázár István plébános áldotta meg a személyautókat és utasaikat a baktalórántházai katolikus templomkertben.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége kezdeményezésére és szervezésében, a katolikus egyházakkal együttműködve immár hatodik éve szervezik meg hagyományőrző szándékkal a gépjárművek megáldását. Szent Kristóf, az autósok, utasaik, az úton lévők, zarándokok védőszentje – egyre többen kérik védelmét járműveikre, a benne utazó családtagokra és útitársaikra.

A Baktalórántházán tartott gépjárműmegáldás alkalmával felolvasott evangélium után könyörgések hangzottak el, majd Szent Kristóf legendáját ismerhették meg a jelenlévők, akik együtt mondták el az autóvezetők imáját, Istenhez fohászkodva, hogy óvja és védelmezze őket, a velük utazókat, adjon biztos kezet, éber szemet a vezetőknek; minden rosszat tartson tőlük távol, és őrizze életüket a mindennapos útjaik során.

„Istenem! A Te kezedben nyugszik minden ember sorsa. Te vezeted lépéseinket, és vigyázol útjainkra. Minket is látsz, amikor kocsink kormányánál ülünk. Ezért bizalommal fordulok Hozzád, add, hogy biztos kézzel, körültekintő figyelemmel, kiegyensúlyozott lélekkel vezessünk, és minden balesetet elkerüljünk. Adj szívünkbe mély felelősség-érzetet felebarátaink élete és testi épsége iránt. Kerüljünk minden féktelenséget és meggondolatlanságot a vezetésben! Krisztus a mi urunk által. Ámen.”

Szöveg és fotó: Némethné Csubák Éva sajtóapostol

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria