XVI. Benedek pápa jóváhagyta az aparecidai záródokumentumot

Kitekintő – 2007. július 12., csütörtök | 11:41

Július 10-én hozták nyilvánosságra XVI. Benedek pápa június 29-ei dátummal, Szent Péter és Szent Pál ünnepén aláírt levelét, amellyel engedélyezi a Latin-amerikai és Karib-tengeri Püspöki Konferenciák Tanácsa V. közgyűlését lezáró, ún. „Aparecidai dokumentum” közzétételét a kontinens főpásztorainak záró következtetéseivel.

A Vatikáni Rádió tájékoztatása szerint a Szentatya elismerését fejezi ki a Krisztus és Egyháza iránti szeretet és az egység szelleme miatt, amely a május 13-án megnyitott közgyűlést jellemezte, egyúttal pedig engedélyezi a záródokumentum közzétételét. Imádkozik az Úrhoz, hogy egységben a Szentszékkel és minden püspöknek a helyi egyháza iránti felelőssége tiszteletben tartásával ez a dokumentum – amely számos hasznos pasztorális útmutatást tartalmaz – jelentsen világosságot és adjon támogatást a termékeny lelkipásztori tevékenységhez, valamint az evangelizáláshoz az elkövetkező években.

„Különösen nagyra értékelve olvastam – írja a Szentatya levelében – azokat a gondolatokat, amelyek az Eucharisztia és az Úr napja megszentelésére helyeznek elsődleges hangsúlyt a pasztorális programokban. Továbbá azokat is, amelyek általában a keresztény képzés illetve különösen is a lelkipásztori kisegítők képzésének megerősítését fejezik ki” – emeli ki XVI. Benedek pápa.

Magyar Kurír