Akiért a harang szól – Haranglábat állítottak Balatonalmádi–Vörösberény temetőjében

Kishírek – 2021. november 3., szerda | 16:58

Új harangláb készült a vörösberényi egyházi temetőben, amelyet a katolikus és a református egyházközség, a város, az érsekség és hívek összefogásával állítottak fel, hogy az elhunytakat a harangszó mellett kísérhessék utolsó útjukra. Az új haranglábat mindenszentek ünnepén Szabó János főesperes, gazdasági helynök áldotta meg.

A harangláb építésének kezdeményezője Szabó János főesperes, gazdasági helynök volt. Még Balatonalmádi plébánosaként kezdeményezett gyűjtést, és bátyjával közösen megtervezték az építményt. Szijártó László esperes plébános – aki végül munkatársaival az építkezés befejezését koordinálta – köszönetét fejezte ki nekik, valamint a Balatonalmádi katolikus és protestáns híveknek, az önkormányzatnak, magánszemélyek és a Veszprémi Főegyházmegyének, hogy a terv megvalósulhatott. Külön köszönetet mondott azoknak, akik kétkezi munkájukkal járultak hozzá a megépítéshez.

Az ünnepi szertartáson imát mondott Faust Gyula református lelkész, majd Kepli Lajos polgármester osztotta meg gondolatait jelenlevőkkel.

Végül a haranglábat Szabó János gazdasági helynök, főesperes áldotta meg, majd az áldás után megszólalt a villamosított, 57 kg-os harang is, amelyet Őrbottyánban öntöttek.

A szertartás végén közösen imádkoztak az elhunytakért.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria