Keresztény egyetemisták nyári tábora Szombathelyen

Kishírek – 2022. szeptember 9., péntek | 10:04

„Ti vagytok a világ világossága” mottóval rendezték meg a Keresztény Egyetemisták Nyári Táborát (KERET) táborát augusztus 25. és 28. között, a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség és a II. János Pál Katolikus Szakkollégium szervezésében.

Immár szokásosnak mondható, hogy augusztus végén, a KERET idején élettel telik meg a szombathelyi katolikus szakkollégium. Idén több mint ötszáz keresztény egyetemista részvételével zajlottak a programok. A lelki és világi programok váltakozásáról a szervező szakkollégista csapat, a lelkivezetésről Köbli Tamás egyetemi lelkész és szakkollégiumi spirituális gondoskodott. A résztvevők Székely János megyéspüspök vezetésével keresztutat is jártak.

Szombaton Kőszegre látogattak a táborzozók. A fiatalok a tábor mottóját megélve Szombathelyen és Kőszegen is a kereszttel vonulva tettek tanúságot. Kőszegi zarándoklatuk fontos állomása volt a Kálvária-templom. A templom előtti réten tábori szentmisén vettek részt.

Vasárnap a tábor egyik fő helyszínén, a szombathelyi Zárdatemplomban Köbli Tamás atya mutatta be a záró szentmisét. Homíliát az egykori szakkollégista egyetemista, Pongrácz Benedek szeminarista mondott.

A táborban mondott sok közös ima, a vidám hangulatú programok, a közös zarándoklat és a tanúságtétel egy jó tanévkezdés záloga lett.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria