Elszökött egy teve egy kansasi betlehemből

Kitekintő – 2021. december 17., péntek | 20:40

Hétvégére készülve egy kis vidámság: a betlehem szökevény sztárja még aznap épségben hazatért, kisebb karcolásokkal megúszta kalandos útját árkon-bokron át.

December 5-én riasztották a Bonner Springsi (Kansas) rendőrséget, hogy elszökött egy teve az élőszereplős betlehemből. A hatóságok a vasárnap délutánjukat a szökevény mentésével töltötték, amelyben az állatvédők is segítségükre voltak. Az arábiai egypúpú átjutott egy golfpályán, egy nagyobb autóúton, majd lakóövezetbe ért.

A rendőröket meglepte a teve gyorsasága – ezeket az állatokat azonban versenyeztetik is, könnyedén fel tudnak gyorsulni mintegy 64 km/órás sebességre is. Először golfkocsikat, majd autókat vettek igénybe, hogy utol tudják érni a szökevényt.

A Forrest Gump című kultikus mozifilm (1994) sokat futó főszereplőjére (Tom Hanks alakítása) utalva a dromedárt „Forrest Hump”-nak (hump = púp) nevezték el a helyiek.

Az állat egy országos mezőgazdasági  kiállító és oktatási központ (National Agricultural Center and Hall of Fame) betlehemének volt a sztárja. A hatóságok nem értik, hogyan szabadult ki, mindenesetre a Bonner Springsi Rendőrőrs megosztott róla pár fotót a Facebook-oldalán, miután sikerült egy lasszóval befogniuk, és biztonságban visszavitték tulajdonosaihoz; valószínűleg azóta visszatért a betlehemben végzett fontos munkájához.

Forrás: Aleteia.org

Fotó: Bonner Springs Police Department

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria