Református gyülekezetben hirdetett igét Pál József Csaba temesvári megyéspüspök

Külhoni – 2020. február 6., csütörtök | 11:20

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, február 2-án a temesvár-belvárosi református gyülekezet vendége volt Pál József Csaba temesvári megyéspüspök. A főpásztort Fazakas Csaba református lelkész hívta meg igehirdetésre.

Elmélkedésében Pál József Csaba idézte Boldog Charles de Foucauld-t, aki a Mt 14,22–33 szentírási helyhez kapcsolódóan a következőket fogalmazta meg: az első az, hogy kérjem az Úrtól, hívjon oda magához engem; a második: ne induljak el, amíg nem hív; a harmadik pedig: ha meghallom az Úr hangját, akkor induljak el bátran, mert nincs semmi, ami megállíthatna.

Az ökumenizmussal kapcsolatban a megyéspüspök arra hívta fel a figyelmet, hogy tudatosítanunk kell, az Úr most is itt van velünk, közöttünk van, és azt akarja, hogy a gyermekei egységben éljenek.

Az igehirdetést követően a gyülekezet nevében Demeter Sándor lelkész arra kérte a püspököt, ossza meg a hallgatósággal a főpásztori szolgálatával kapcsolatos gondolatait. Pál József Csaba elmondta, úgy érzi, az egyik fontos feladata elmondani sokaknak, hogy Isten szeret minket; a másik, hogy egységben éljen az Úrral, aki jelen akar lenni a kapcsolatainkban.

Hasonlóan fontos a közösség. Magányosan nem lehet hinni, mert elgyengülünk, elfogyunk, szétporladunk. Fontos a közösség megtartó ereje, hogy tudjunk egymásról. És fontos továbbá az, hogy mindenki megélje az Úr Jézustól kapott küldetést – tette hozzá a temesvári főpásztor.

Az alkalom végén Fazakas Csaba lelkipásztor azt hangsúlyozta, hogy ahogyan a református és katolikus házasfelek összefonódnak, mikor családot alapítanak, úgy kell a két egyháznak is összefognia és egységben tevékenykednie az Úrban.

A teljes tudósítás ITT olvasható.

Forrás: Temesvári Római Katolikus Egyházmegye/Romkat.ro

Fotó: Gerhardus.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria