A belső megújulás az első – Készülődés az eucharisztikus kongresszusra a Pécsi Egyházmegyében

Az Eucharisztia keresztény életünk forrása – ennek jegyében telik a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület első éve. A felkészülést a Pécsi Egyházmegyében egy tizenöt fős munkacsoport segíti.

2018. január 19. péntek

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve – Fábry Kornél tartott előadást Pozsonyban

A pozsonyi magyar katolikus közösség január 12-én, pénteken beszélgetést szervezett Fábry Kornéllal, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkárságának vezetőjével a Pozsonyi Magyar Intézetben. Az est szentségimádással és magyar nyelvű szentmisével kezdődött a... »

2018. január 18. csütörtök

A NEK titkársága segíti a szentmiséken gitáros zenei szolgálatot végzők együttműködését

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz (NEK) kapcsolódó egyházzenei megújulás segítése érdekében a NEK titkárságának egyházzenei albizottsága megújítja a kommunikációs csatornákat, amelyeken keresztül a zenészek és zenekarvezetők kommunikálhatnak egymással.

2018. január 12. péntek

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról tartott előadást Fábry Kornél Fertőszentmiklóson

A fertőszentmiklósi plébánia és a helyi népfőiskolai egyesület szervezésében január 8-án „miNEK? kiNEK? mindenkiNEK!” címmel tartott előadást Fábry Kornél, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának főtitkára.

2018. január 9. kedd

Az Országos Magyar Cecília Egyesület is készül a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Tavaly ünnepelte megalakulásának 120. évfordulóját az Országos Magyar Cecília Egyesület (OMCE), a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia egyházzenei tanácsadó testülete. Ribáry Zoltán tájékoztatta szerkesztőségünket.

2018. január 6. szombat

Pozsonyban is készülnek a 2020-as nemzetközi eucharisztikus kongresszusra

A pozsonyi magyar katolikus közösség is bekapcsolódik a 2017 pünkösdvasárnapján kezdődött hároméves előkészületbe: szentségimádásokkal, a kongresszusért mondott imádsággal, a Remény újságban heti rendszerességgel olvasható „Jöjjetek, imádjuk!” sorozattal és más... »

2018. január 5. péntek

Örökimádás-kápolna nyílt Budapesten

2018. január elsejével állandó szentségimádás indult a fővárosban, a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony-főplébániatemplomban. Az Örökimádás-kápolna ma hajnaltól folyamatosan nyitva áll a hívek előtt.

2018. január 1. hétfő

Az Eucharisztia ünneplése 17.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2017. december 31. vasárnap

Támogatja a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust a kormány

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye egyes fejlesztéseinek a 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal (NEK) összefüggő támogatásáról döntött a kormány.

2017. december 24. vasárnap

Ajándék, jelenlét, titok – Megjelent Boldog VI. Pál „Eucharisztia” című könyve

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatában, készülve a 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, magyar nyelven kiadta Boldog VI. Pál pápa „Eucharisztia” című könyvét. A kiadványhoz Erdő Péter bíboros, prímás írt ajánlást.

2017. december 20. szerda

Varga László püspök mondott beszédet a homrogdi eucharisztikus ünnepen

Magyarország egyetlen Krisztus Teste és Vére tiszteletére felszentelt templomában, Homrogdon a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve eucharisztikus ünnepnapokat szerveznek. Advent második hetében, december 13-án tartották a harmadik találkozót.

2017. december 20. szerda

Az Eucharisztia ünneplése 16.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2017. december 17. vasárnap

„Töltsd meg szívem fényeddel!” – Rekordkísérlet lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson

Sajtótájékoztatót tartottak december 14-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) budapesti székházában, amely egy rövid időutazást is magában foglalt.

2017. december 14. csütörtök

Eucharisztikus lelkinapot tartottak Zalaegerszegen

Adventi lelkinapot szerveztek december 9-én Zalaegerszegen, a Mindszenty József Általános Iskolában. A középpontban – készülve a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra – az Oltáriszentség állt.

2017. december 11. hétfő

Közel van, téged vár, nézz be hozzá! – Budán is lehetőség van folyamatos szentségimádásra

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való előkészület részeként Erdő Péter bíboros, prímás a december 11-i rorate szentmise celebrálása után ünnepélyesen elhelyezte a budapest-pasaréti ferences templom oldalkápolnájában az Oltáriszentséget – ezzel megkezdődött a folyamatos... »

2017. december 11. hétfő

Isten jelenlétében élhetjük meg a létezés értelmét – Örökimádás-kápolna nyílik Budapest belvárosában

Budapesten először állandó szentségimádás indul 2018. január elsejével a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony-főplébániatemplomban. Ebből az alkalomból Osztie Zoltán plébánossal beszélgettünk.

2017. december 8. péntek

Módosult a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zenei pályázatainak beadási határideje

A budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága 2018. március 20-ig várja a műveket az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) himnuszára, valamint szentségimádási énekekre, miseordináriumra, illetve a szentmise propriumára kiírt pályázataira.

2017. december 7. csütörtök

Az Eucharisztia ünneplése 15.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2017. december 3. vasárnap

Adventi gyertyagyújtás a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében

December 2-án ismét összegyűltek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós küldöttjei. A Nemzeti Színházban rendezett találkozón sor került az első adventi gyertya meggyújtására, a fényliturgiát Erdő Péter bíboros, prímás vezette.

2017. december 2. szombat

A pasztorális tanács ülése Székesfehérváron

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, valamint az egyházmegye 2018-as programjai álltak a Székesfehérvári Egyházmegye pasztorális tanácsa november 28-i ülésének középpontjában.

2017. december 1. péntek

tovább »