A győri Szent Imre-templom is fogadja a missziós keresztet

Május 22–24. között Győrbe, a Szent Imre-templomba is „elzarándokol” az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma a helyi Szent Imre-, Szentlélek- és a győr-gyirmóti Szent László-plébánia közreműködésével.

09:37

Még egy nap Jézussal – Már lehet jelentkezni az idei Forráspontra

Már lehet jelentkezni a „Forráspont” ifjúsági eucharisztikus napra, melyet szeptember 21-én tartanak a budapesti BOK Csarnokban a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében.

2019. május 20., hétfő

A garamszentbenedeki Szent Vér-kegyhelyre zarándokoltak a Kaposvári Egyházmegye hívei

A Kaposvári Egyházmegye a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve Szent Vér-kegyhelyekre hirdetett zarándoklatot. Május 18-án mintegy hétszáz hívő indult útnak a felvidéki Garamszentbenedekre.

2019. május 20., hétfő

Ülésezett a Nemzetközi Teológiai Bizottság – Dolhai Lajos professzor beszélt a munkájukról

Múlt héten ülésezett a Vatikánban a Nemzetközi Teológiai Bizottság, amelynek magyar tagja is van. Dolhai Lajos professzor, az Egri Hittudományi Főiskola rektora a tanácskozást követően a Vatikáni Rádiónak beszélt a szekcióülésről.

2019. május 20., hétfő

Születésnap a kereszt alatt – Marini érsekkel emlékeztek II. János Pál pápára Szanyban

Különleges eseményre gyűltek össze helyiek, közelről és távolról érkezők a rábaközi Szany határában található Szent Anna-kápolnánál május 18-án. Piero Marini érsek mutatott be szentmisét a missziós kereszt jelenlétében, és elhelyezték II. János Pál pápa ereklyéjét. ... »

2019. május 18., szombat

Megjelent a Praeconia liturgikus szakfolyóirat legújabb száma

Megjelent a „Praeconia” című magyar liturgikus szakfolyóirat 2019. évi első száma. Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola rektora, egyetemi tanár ajánlóját olvashatják.

2019. május 18., szombat

Idén is világméretű szentségimádás lesz úrnapja szombatján

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága az Eucharisztia ünnepéhez, úrnapjához kapcsolódva június 22-re világméretű szentségimádást hirdet, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust szerte a világon. A NEK titkársága felhívását... »

2019. május 18., szombat

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus: sok munkára és nem kevés imádságra van szükség

Erdő Péter a lehetőségekről, Áder János a kihívásokról beszélt a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészítő ülésén, amelyet Budapesten rendeztek meg május 8–11. között.

2019. május 17., péntek

Piero Marini érsek az Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről: Nem az erőnket akarjuk megmutatni

A vasárnap ünneplése fontos jel a világ számára – hangsúlyozta Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Tanácsának elnöke. Őt és a testület titkárát, Vittore Boccardit kérdeztük budapesti tartózkodásuk napjaiban.

2019. május 16., csütörtök

Ideológia helyett életforma – Bősárkányban fogadták a missziós keresztet

Április 26-tól május 29-ig a Győri Egyházmegyébe „látogat” a missziós kereszt. Május 8–9-én a Győr-Moson-Sopron megyei Bősárkány plébániatemplomában helyezték el a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbólumát, ahol a helyiek mellett a környékbeli hívek is felkeresték, hogy... »

2019. május 15., szerda

Élő hittel, szeretettel – Gyermekbúcsút tartottak Máriapócson

Május 11-én gyermekbúcsút tartottak Máriapócson. Az idei programot, amire az egész Görögkatolikus Metropólia területéről érkeztek résztvevők, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület jegyében rendezték meg.

2019. május 14., kedd

„Kerülj beljebb!” – Missziós évet hirdettek a soproni Szent Imre-plébánián

Május 11-én Veres András megyéspüspök jelenlétében, a 2020-as eucharisztikus kongresszus szimbóluma, a missziós kereszt előtt Németh István plébános a méltó felkészülés jegyében missziós évet hirdetett a soproni Szent Imre-templomban a plébániai közösség lelki... »

2019. május 14., kedd

Egyházmegyei ministránstalálkozót tartottak Baján

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye tavaszi ministránstalálkozójára Baján került sor május 11-én, szombaton.

2019. május 13., hétfő

Nyolcvan éve járt Kárpátalján a Szent Jobbot szállító Aranyvonat

Idén májusban emlékezünk meg arról, hogy nyolcvan éve Kárpátalján járt az Aranyvonat, mely Szent István király ereklyéjével 1938 májusában kezdte meg országjáró körútját államalapító uralkodónk halálának 900. évfordulója alkalmából.

2019. május 13., hétfő

Összeköt, nem szétválaszt! – Megjelent a 2018-as eucharisztikus tudományos konferencia anyaga

A Magyar Kurír gondozásában megjelent az „Összeköt, nem szétválaszt!” című kötet, melyben a 2018. november 27–29. között Esztergomban megrendezett eucharisztikus tudományos konferencia előadásainak szerkesztett változata olvasható. Az alábbiakban Erdő Péter bíboros, prímás... »

2019. május 13., hétfő

A legfőbb, hogy lelki élmény legyen... – Egy százéves hölgy az 1938-as eucharisztikus kongresszusról

Kevesen élnek hazánkban egy évszázadnyi tapasztalattal. Különösen olyanok, akik két nemzetközi eucharisztikus kongresszus előkészületi időszakának is tanúi lehetnek. Gőbel Ágoston készített interjút Buvári Andrásné Mária nénivel az 1938-as kongresszusról.

2019. május 12., vasárnap

Nyolcvan nap helyett most pár perc alatt a Föld körül! – Honnan érkeztek a NEK-küldöttek?

Május 8. és 11. között tartják Budapesten a jövő évi eucharisztikus kongresszus előkészítő plenáris ülését. A világ legkülönbözőbb pontjairól érkeztek küldöttek fővárosunkba...

2019. május 11., szombat

A szolgálat lelkiségével az emberek felé – Sajtótájékoztató Budapesten a NEK előkészületeiről

Találkozóra gyűltek össze a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Tanácsának tagjai és a püspöki konferenciák nemzeti küldöttei május 8. és 11. között Budapesten. A négynapos konferenciáról május 10-én tartottak sajtótájékoztatót a budavári Hilton szállóban.

2019. május 10., péntek

Egykori szertartásmestere helyezi el Szent II. János Pál pápa vérereklyéjét Szanyban

A szanyi Szent Anna-kápolnánál felállított missziós kereszt előtt ünnepi szentmisét mutat be május 18-án, szombaton 9.30-kor Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke, Szent II. János Pál pápa egykori szertartásmestere.

2019. május 10., péntek

Veres András: Az eucharisztikus kongresszus óriási lehetőség plébániai közösségeink megújulására

Az 52. Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága négynapos konferenciát rendez május 8. és 11. között Budapesten.

2019. május 10., péntek

tovább »