Budakalászon fogadták a missziós keresztet

Budakalászra érkezett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós keresztje. December 7. és 12. között a Szent Kereszt felmagasztalása-templomban, december 16-ig pedig a Szent István-templomban kereshetik fel a hívek.

2018. december 11. kedd

Az Eucharisztia ünneplése 45.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. december 9. vasárnap

Bemutatták Dolhai Lajos az Eucharisztiáról szóló új könyveit

Dolhai Lajos az Eucharisztiáról szóló két könyvét mutatták be december 7-én az egri érseki palotában. Az eseményen köszöntőt mondott Ternyák Csaba érsek. A köteteket Krakomperger Zoltán teológiatanár, valamint Csizmadia István plébános, teológiatanár ismertette.

2018. december 8. szombat

A budapesti katolikus egyetemistákhoz látogatott a missziós kereszt

A 2020-ban megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós keresztje egy estére a budapesti római katolikus Egyetemi Lelkészség vendége volt december 6-án a Magyar Szentek Templomában.

2018. december 7. péntek

Megújult a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus honlapja

December 6-ától megújult formával, bővülő tartalommal, friss színvilággal várja a látogatókat a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) honlapja.

2018. december 7. péntek

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyébe érkezett a missziós kereszt

Megérkezett az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyébe a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szimbóluma, a missziós kereszt. A felkészülés időszakában még többször fog az eseménynek helyet adó egyházmegyébe „látogatni” a kereszt.

2018. december 6. csütörtök

A rohanásban lemarad a lelkünk – Az eucharisztikus kongresszusra készültek Debrecenben

Csépányi Gábor, az Esztergomi Hittudományi Főiskola teológiatanára tartott előadást december 1-jén Debrecenben, a Megtestesülés-templomban a NEK-tek Veletek egyházmegyei programsorozat harmadik felkészülési alkalmán.

2018. december 5. szerda

Ökológiai és humanitárius megtérésre buzdított Beer Miklós püspök

Krisztus Király ünnepén, november 25-én Beer Miklós váci megyéspüspök a székesegyházban tartott ünnepi szentmise keretében lektorrá avatta Hajnal Bencét; reverendába öltözött Szabó Gábor papnövendék; diakónusi megbízatást kért és kapott Hugyecz Balázs és Ondi Alex.

2018. december 4. kedd

Lezárult az esztergomi eucharisztikus tudományos konferencia

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve konferenciát tartottak Esztergomban november 27. és 29. között a Szent Adalbert Központban.

2018. november 30. péntek

Az eretnekség bűnének vádján túl – a keresztény egységtörekvések jegyében Esztergomban

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve konferenciát tartanak Esztergomban november 27. és 29. között. Szerdán délután protestáns előadók mutatták be egyházuk hitét az Eucharisztia vonatkozásában.

2018. november 29. csütörtök

A mennyből alászállott élő kenyér – Folytatódott az esztergomi eucharisztikus konferencia

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve konferenciát tartanak Esztergomban november 27. és 29. között. A tanácskozás második napjának délelőttjén a keleti egyházak Eucharisztiához kapcsolódó hagyományait, illetve néhány liturgikus gyakorlatát ismerhették meg a... »

2018. november 28. szerda

Lelked emeld a magasságokba – Eucharisztikus tudományos konferencia kezdődött Esztergomban

Az Eucharisztiáról rendeznek tudományos konferenciát az esztergomi Szent Adalbert Központban november 27. és 29. között. A tanácskozást a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve szervezték meg.

2018. november 27. kedd

Több tízezren csatlakoztak a világméretű szentségimádáshoz

„Jézus Krisztus az Alfa és az Omega!” mottóval szentségimádásra hívtak Krisztus király főünnepének előestéjén, november 24-én, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői.

2018. november 26. hétfő

Erdő Péter bíboros a NEK római találkozójáról: Krisztus a mi odafordulásunkra is szomjazik

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok (NEK) Pápai Bizottságának tagjai és nemzeti küldöttei november 8. és 10. között Rómában tanácskoztak. A találkozón Erdő Péter bíboros, prímás is részt vett. A pápai bizottság római üléséről kérdeztük a főpásztort.

2018. november 25. vasárnap

Krisztus az Alfa és az Omega – már 34 ország csatlakozott a világméretű szentségimádáshoz!

2018. november 24-én, Krisztus Király ünnepének előestéjén ismét világméretű szentségimádásra hívnak mindenkit.

2018. november 22. csütörtök

Hamarosan kezdődik az esztergomi eucharisztikus konferencia

November utolsó napjaiban (november 27–29.) eucharisztikus tudományos konferenciát rendeznek az esztergomi Szent Adalbert Központban.

2018. november 21. szerda

Egyházmegyei ifjúsági találkozó Kiskőrösön, a missziós kereszt jelenlétében

Kiskőrösön rendezték meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye ifjúsági találkozóját, a KEFIR-t november 17-én.

2018. november 19. hétfő

Tizenkilencedik alkalommal keresték Szent Erzsébet utódát

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) által alapított Szent Erzsébet rózsája díjat Horváth Kálmánné, a Győri Egyházmegyei Karitász önkéntese vehette át november 17-én Budapesten, a Szent István-bazilikában. Átadták a konferencia Eucharisztiához kötődő rajz- és... »

2018. november 17. szombat

Dolhai Lajos két új könyve az Eucharisztiáról

A Szent István Társulatnál megjelent, „Az Eucharisztia teológiája” című könyvből az Eucharisztia teológiáját és liturgikus teológiai vonatkozásait ismerhetjük meg, a Jel Kiadó gondozta „Csúcs és forrás” kötetben pedig az Oltáriszentséggel és a szentmisével kapcsolatos 52... »

2018. november 17. szombat

Ősbemutatóra készül a váci Szent Cecília Kórus

Rendkívül tartalmas műsorral készül szokásos évzáró hangversenyére a váci székesegyház Szent Cecília Kórusa. Krisztus Király ünnepén, mely az egyházi év zárása, idén november 25-én, a hagyományokhoz híven Beer Miklós megyéspüspök celebrálja az este 6 órai szentmisét a... »

2018. november 17. szombat

tovább »