A királyi palotát és egy imámképzőt is felkeresett Ferenc pápa marokkói útja során

Ferenc pápa – 2019. április 1., hétfő | 13:05

Marokkói apostoli látogatásának első napján, március 30-án délután Ferenc pápa Rabatban felkereste az V. Mohamed király emlékére épített hatalmas márvány mauzóleumot, majd hivatalos látogatást tett a királyi palotában. Ezt követőn az imámképzőben tett látogatást.

Marokkói apostoli látogatásának első napján délután négy órakor Ferenc pápa a fővárosban felkereste az V. Mohamed király emlékére épített hatalmas márvány mauzóleumot, majd hivatalos látogatást tett a királyi palotában. Az udvariassági látogatás során nem hangzottak el hivatalos beszédek, csak személyes köszöntések, valamint ajándékokat cseréltek a résztvevők.

Ferenc pápa ezt követően részt vett azon az ünnepi ülésen, melyet a VI. Mohamed jelenlegi uralkodó nevét viselő imámképzőben tartottak, ahol az imámok, illetve férfi és női muszlim prédikátorok képzése folyik. A találkozó keretében egy európai és egy afrikai származású muszlim diák tanúságtétele hangzott el. A marokkói uralkodó és Ferenc pápa itt sem mondtak beszédet, csak jelenlétükkel tisztelték meg az eseményt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria