A királyi palotát és egy imámképzőt is felkeresett Ferenc pápa marokkói útja során

2019. április 1., hétfő | 13:05

Marokkói apostoli látogatásának első napján, március 30-án délután Ferenc pápa Rabatban felkereste az V. Mohamed király emlékére épített hatalmas márvány mauzóleumot, majd hivatalos látogatást tett a királyi palotában. Ezt követőn az imámképzőben tett látogatást.

Marokkói apostoli látogatásának első napján délután négy órakor Ferenc pápa a fővárosban felkereste az V. Mohamed király emlékére épített hatalmas márvány mauzóleumot, majd hivatalos látogatást tett a királyi palotában. Az udvariassági látogatás során nem hangzottak el hivatalos beszédek, csak személyes köszöntések, valamint ajándékokat cseréltek a résztvevők.

Ferenc pápa ezt követően részt vett azon az ünnepi ülésen, melyet a VI. Mohamed jelenlegi uralkodó nevét viselő imámképzőben tartottak, ahol az imámok, illetve férfi és női muszlim prédikátorok képzése folyik. A találkozó keretében egy európai és egy afrikai származású muszlim diák tanúságtétele hangzott el. A marokkói uralkodó és Ferenc pápa itt sem mondtak beszédet, csak jelenlétükkel tisztelték meg az eseményt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
sebhellyel-az-arcunkon-megis-szerethetoen-gyermekvedelemrol-katolikus-szemmel
Sebhellyel az arcunkon, mégis szerethetően – A gyermekvédelemről katolikus szemmel

„Gyermekeink védelmében” címmel szervezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) és a Jézus Társasága Magyar Rendtartománya által működtetett Ignáci Pedagógiai Műhely gyermekvédelmi konferenciát május 24-én Budapesten.

18:39
eletunk-egyetlen-celja-odaadni-onmagunkat-istennek-rank-bizottakert-apor-vilmos-unnep-gyorben
Életünk egyetlen célja odaadni önmagunkat Istennek a ránk bízottakért – Apor Vilmos-ünnep Győrben

Május 23-án Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét Boldog Apor Vilmos püspök emlékére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban, Veres András győri megyéspüspök koncelebrálásával és a Győri Egyházmegye papságának részvételével.

13:26