A Vatikán közzétette Ferenc pápa kanadai látogatásának tervezett programját

Ferenc pápa – 2022. június 27., hétfő | 16:51

A Szentszék Sajtóterme június 23-án hozta nyilvánosságra Ferenc pápa apostoli utazásának programját, amelyre július 24–29. között kerül sor Kanadában.

Ferenc pápa a tervek szerint július 24-én, vasárnap reggel indul a róma-fiumicinói nemzetközi repülőtérről, majd Kanadába érkezve hivatalos fogadására az Edmonton nemzetközi repülőtéren kerül sor.

Ferenc pápa nyilvános programjai július 25-én, hétfőn kezdődnek. Elsőként az őslakos népek, az úgynevezett First Nations képviselőivel találkozik Maskwacis városában, majd visszatér Edmontonba, hogy délután a Szent Szív-plébánia közösségének tagjai üdvözölhessék.

Másnap, július 26-án szentmisét mutat be az edmontoni Commonwealth Stadionban, majd a városon kívülre utazva zarándoklaton és igeliturgián vesz részt.

Július 27-én, szerdán Ferenc pápa befejezi nyugat-kanadai látogatását, és Québec városába indul, ahol hivatalosan fogadja Kanada főkormányzója, és megbeszélést folytat a miniszterelnökkel. Ezt követően találkozik az őslakosok képviselőivel és a diplomáciai testület tagjaival.

Július 28-án, csütörtökön szentmisét mutat be a Sainte Anne de Beaupré nemzeti kegyhelyen. Délután a québeci Notre Dame-székesegyházban együtt imádkozza a vesperást a püspökökkel és papokkal, diakónusokkal, a megszentelt életet élőkkel, a szeminaristákkal és a lelkipásztori kisegítőkkel.

Július 29-én, pénteken Ferenc pápa zárt körű találkozót tart a Jézus Társasága tagjaival a québeci érseki rezidencián, majd ugyanitt fogadja az őslakosok küldöttségét. Később a Szentatya Iqaluitba, a kanadai Nunavut tartomány legészakibb fővárosába repül, ahol a helyi általános iskolában személyesen találkozik az egykori bentlakásos diákokkal. Ferenc pápa kanadai útjának utolsó nyilvános programja egy fiatalokkal és idősekkel való találkozó. A tervek szerint Ferenc pápa szombaton délelőtt érkezik a róma-fiumicinói nemzetközi repülőtérre.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria