Ferenc pápa és a római főrabbi köszöntötték egymást az ünnepek alkalmából

Ferenc pápa – 2019. április 20., szombat | 16:50

Az ünnepek előtt a pápa jókívánságait küldte Riccardo Di Segni főrabbinak pészah alkalmából, a római főrabbi pedig húsvéti jókívánságokkal viszonozta a gesztust.

„Az irgalmas Isten kísérjen benneteket áldásával, és adjon békét és egyetértést nektek” – írta Ferenc pápa a római főrabbinak küldött üzenetében a zsidó húsvét, vagyis az egyiptomi kivonulás ünnepe alkalmából. Az ünnep első napja az Egyiptomból való kivonulásra, utolsó napja pedig a tengeren való átkelésre emlékezteti az ünneplő zsidóságot.

A pászkaünnepet idén április 19–27. között tartja a zsidó közösség. „Ezen az örömteli ünnepen újítsuk meg a barátság kötelékeit és az elkötelezettséget társadalmunk rászorulói iránt. Megemlékezem rólatok, és kérem, hogy továbbra is imádkozzatok értem. Chag Sameach! (Boldog ünnepet!)” – fogalmazott a pápa üzenetében.

Riccardo Di Segni római főrabbi is személyes jókívánságait fejezte ki Ferenc pápának. „A közelgő húsvéti ünnepek alkalmával köszönöm és viszonzom a jókívánságokat. Örömöt, derűt és jó egészséget kívánok.” A római főrabbi kifejezte, bízik a barátság és az együttműködés megszilárdulásában, és azt kívánja, hogy a pápa imái meghallgatásra találjanak.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria