Ferenc pápa Kevin Farrell bíborost nevezte ki legátusának a quitói eucharisztikus kongresszusra

Ferenc pápa – 2024. május 22., szerda | 16:41

Május 20-án, hétfőn tette közzé a hírt a Szentszéki Sajtóközpont, hogy Ferenc pápa az ecuadori Qiuto városában idén szeptemberben megrendezendő 53. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus pápai legátusának Kevin Joseph Farrell bíborost, a Világiak, Család és Élet Dikasztériumának prefektusát nevezte ki.

Mint ismeretes, az eredetileg 2020-ra tervezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust a világjárvány miatt egy évvel későbbre halasztották, így azt 2021. szeptember 5. és 12. között tartották meg Budapesten, a zárószentmisét pedig Ferenc pápa mutatta be.

A Szentatya ott hirdette meg, hogy a következő eucharisztikus kongresszusra 2024. szeptember 8. és 15. között Dél-Amerikában, az ecuadori fővárosban, Qiutóban kerül sor.

A döntéshez hozzájárult az a fontos tényező, hogy Ecuadort 150 éve ajánlották fel Jézus Szentséges Szívének, ami az Egyenlítő menti ország önazonosságának és lelki örökségének szerves része.

A quitói nemzetközi eucharisztikus kongresszus témája: „Testvériség a világ meggyógyításáért”.

Időközben egy hároméves program keretében végigjárta Ecuador városait a Ferenc pápa aláírásával ellátott ezüstborítású evangéliumoskönyv, a 18 milliós csendes-óceán-parti ország evangelizálását szolgálva.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria