Ferenc pápa táviratban fejezte ki szolidaritását az argentin alelnöknek, akit támadás ért

Ferenc pápa – 2022. szeptember 4., vasárnap | 16:52

Szeptember 1-jén, csütörtökön fegyveres támadás érte az argentin alelnököt, Cristina Fernández de Kirchnert. Ferenc pápa szeptember 2-án táviratban fejezte ki szolidaritását a politikusnak.

Ferenc pápa kifejezte lelki közelségét Cristina Fernández de Kirchnernek. „Miután megkaptam a nyugtalanító hírt a csütörtökön bekövetkezett támadásról, szeretném kifejezni szolidaritásomat és lelki közelségemet ebben a nehéz pillanatban” – fogalmaz táviratában a pápa.

A Szentatya imádkozik, hogy „a társadalmi harmónia és a demokratikus értékek tisztelete érvényesüljön a drága Argentínában, mindenfajta erőszakkal és agresszióval szemben”.

*

Az argentin alelnök túlélte az ellene irányuló merényletet, mivel a támadó fegyvere nem sült el. Az interneten is közzétett felvételeken látható, hogy Cristina Fernández de Kirchnert támogatói vették körül, amikor egészen közelről, az arcára szegeztek egy fegyvert, ami azonban nem sült el.

A BBC jelentése szerint a rendőrség azonosította a támadót, egy 35 éves brazil férfit. A fegyveres merénylőt őrizetbe vették. A hatóságok próbálják megállapítani az alelnök elleni támadás indítékát.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria