Ferenc pápa videoüzenetet küldött a lisszaboni ifjúsági világtalálkozó résztvevőinek

Ferenc pápa – 2023. május 9., kedd | 10:31

A Szentatya május 4-én videoüzenetet küldött azoknak a fiataloknak, akik jelentkeztek az augusztus 1. és 6. között megrendezendő lisszaboni ifjúsági világtalálkozóra. Arra buzdítja őket, hogy készüljenek fel a másokkal való találkozásra és arra, hogy növekedjenek a reményben.

Kevesebb mint három hónap van hátra az ifjúsági világtalálkozóig. Ferenc pápa bátorítást küldött az augusztus 1–6. között sorra kerülő lisszaboni eseményre regisztrált résztvevőknek. Csütörtökön kiadott videoüzenetében a pápa méltatta a katolikus fiatalok lelkesedését az utazásra készülve. A Szentatya arról beszél, el tudja képzelni, mi jár a fiatalok fejében: hogyan tudnak elmenni a találkozóra, hogyan tudják úgy megszervezni a munkájukat vagy a tanulmányaikat, hogy részt tudjanak venni, beszerezzék, amire szükségük van az utazáshoz.

Ferenc pápa elismerte, hogy az ifjúsági világtalálkozón való részvétel szép dolog, amely az eseményekkel kapcsolatos reményre épül. „Ezzel a lelkesedéssel készüljetek – mondta a fiataloknak. – Reménykedjetek, mert az ember sokat fejlődik egy olyan eseményen, mint az ifjúsági világtalálkozó.” Lehet, hogy még nem veszik észre, de – teszi hozzá a pápa – a fiatalok csodálatos újdonságok felfedezésére számíthatnak, miközben a világ más tájairól érkezett társaikkal találkoznak és közös értékeken alapuló kapcsolatokat építenek.

Üzenetében a Szentatya hangsúlyozza, hogy az Egyház áldott, hogy élvezheti a „fiatalság erejét”, ezért arra biztatja az világtalálkozó résztvevőit, hogy jól készüljenek fel arra, ami előttük áll. Megosztott velük egy „titkot” is a megfelelő felkészülésre vonatkozóan: „Ahhoz, hogy jól felkészülhessünk, segít, ha a gyökereinkre tekintünk, ha találkozunk az idősebbekkel”, például a nagyszülőkkel. A pápa arra biztatja a közelgő lisszaboni ifjúsági világtalálkozó résztvevőit, hogy kérdezzék meg nagyszüleiket: „Szerintetek mit kell tennem?” Az idősek bölcsességet adnak nekik – emelte ki Ferenc pápa. Videoüzenete végén arra buzdította a fiatalokat, hogy tekintsenek előre; és kifejezte: alig várja, hogy találkozhasson velük Lisszabonban.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria