Környezettudatos repülőgéppel érkezik Ferenc pápa Budapestre

Ferenc pápa – 2023. április 21., péntek | 18:50

Április 28-án az ITA Airways új generációs Airbusának fedélzetén érkezik Budapestre Ferenc pápa – tájékoztat az AIRportál.hu.

A légitársaság közleménye szerint a Ferenc pápát és küldöttségét szállító járat április 28-án reggel 8:15-kor indul a római Leonardo da Vinci (Fiumicino) repülőtér 5. termináljáról és
10 óra 5 perckor érkezik meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

A járatot az ITA Airways az egyik a közelmúltban forgalomba állított, a légitársaság azúrkék festését viselő Airbus A320neo gépe teljesíti.

A járat parancsnoka a 18 000 repült órával rendelkező Massimiliano Marselli kapitány lesz, a fedélzeten összesen három pilóta és hat légiutas-kísérő teljesít szolgálatot, munkájukat az ITA Airways különleges járatokra szakosodott csapata is segíti. A járat személyzete ezen alakalommal viseli először az ITA Airways új formaruháját pápai járaton.

Az új generációs hajtóművekkel felszerelt A320neo 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt és ugyanennyivel kevesebb szén-dioxidot bocsát a légkörbe az előző generációs repülőgépekhez képest.

A járaton 0,5 százalékos arányban bekeverve fenntartható repülőgép-üzemanyagot (SAF) használnak majd, és az út teljes emisszióját kompenzálja a légitársaság.

Ebből a típusból jelenleg négy példány repül az ITA Airways flottájában, amelyeket idén február közepe és április eleje között vett át a légitársaság.

Forrás és fotó: AIRportál.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria