A Győri Egyházmegye rendelkezése a járványügyi korlátozások feloldásáról

Hazai – 2022. március 7., hétfő | 12:20

Az alábbiakban Veres András megyéspüspök március 7-én közzétett rendelkezéseit olvashatják.

A Kormány rendelkezéseivel összhangban és a javuló járványhelyzetre való tekintettel a mai naptól, 2022. március 7-től a korábbi járványügyi rendelkezések hatályukat vesztik. A templomokban, valamint más zárt terekben tartandó közösségi eseményeken az alábbi rendelkezések lépnek érvénybe:

Nem kötelező a maszk viselése és a nagyobb távolság tartása. Ahol jól bevált a perselyadományok mise végén történő gyűjtése, javasoljuk a megtartását, másutt visszatérhetnek a felajánláskor való gyűjtéshez. Engedélyezzük a szenteltvíztartók feltöltését.

Az áldozás előtti kiengesztelődésre szóló felhívás – az egyértelműség végett – továbbra is „Engesztelődjetek ki szívből egymással!” maradjon. (A hamarosan megjelenő új misekönyv már ezt tartalmazza.) A testi kontaktus által történő békejeleket továbbra is mellőzzük.

Ajánljuk továbbra is a kézbe áldoztatást, de nem tiltjuk meg a nyelvre áldoztatást sem. A kézfertőtlenítést továbbra is javasoljuk mind a paptestvérek, mind az áldoztatók számára.

A szociális és egészségügyi intézményekben továbbra is érvényben maradnak a védekezést szolgáló intézkedések. Kérjük azokat, akik ilyen helyeken látnak el szolgálatot, továbbra is tartsák meg a helyi előírásokat!

Kérem a Paptestvéreket, hogy a tőlük telhető módon tegyenek meg mindent azért, hogy a hívek minél nagyobb számban, félelmeiket legyőzve újra vegyenek részt a semmi mással nem pótolható szentmisén.

Főpásztori köszöntéssel és imával:

Győr, 2022. március 7.

Dr. Veres András
megyéspüspök

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria