Átadják a Szent Erzsébet rózsája-díjat

Hazai – 2010. november 12., péntek | 13:02

Az irgalmasság és a szolgáló szeretet erényeinek elismerésére szolgáló, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított Szent Erzsébet rózsája-díjat idén 11. alkalommal, november 19-én 17 órakor a Duna Palota Színháztermében Ternyák Csaba egri érsek, az MKPK alelnöke adja át.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által 1999. december 16-án alapított Szent Erzsébet rózsája-díjjal, a világszerte ismert Árpád-házi szent rózsalegendájához kapcsolódó kitüntetéssel a püspöki konferencia az irgalmasság és a szolgáló szeretet erényeit hangsúlyozza és a díjazottak személyes példáját ismeri el. A díj egyben a felebarátainkért érzett felelősség és a tevékeny szeretet keresztény eszméjét kívánja a társadalomban ébren tartani. A díjat minden évben egy-egy személynek ítélik oda Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén; első ízben 2000-ben adták át.

A 95 mm átmérőjű bronzérmét Pálffi Katalin szobrászművész készítette. Az érme előoldalán rózsa látható, hátoldalán pedig a következő felirat olvasható: Szent Erzsébet rózsája díj – Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.

Magyar Kurír