Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleménye a nagyheti és húsvéti szertartások rendjéről

Hazai – 2021. március 30., kedd | 20:10

Az alábbiakban közreadjuk az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét a nagyheti és húsvéti szertartások rendjéről.

A hívekért érzett felelősségtől vezérelve a koronavírus-járvány magyarországi harmadik hulláma miatt meghirdetett veszélyhelyzetben a főegyházmegyében továbbra is hatályban maradnak a 2021. március 5-én elrendelt járványügyi rendelkezések. Ennek megfelelően a nagyhéten sincsenek nyilvános liturgiák, a lelkipásztorok az idén is hívek nélkül ünneplik meg a húsvéti szent három nap misztériumait.

Az ünnepi szertartások rendje:

Nagycsütörtök:

10 órától a budapesti Szent István-bazilikában főpapi szentmise keretében Erdő Péter bíboros olajokat szentel. Élőben közvetíti az Apostol Televízió és a főegyházmegyei Facebook-oldal, továbbá a Mária Rádió.

18 órakor a főpásztor szentmisét mutat be az esztergomi bazilikában az utolsó vacsora emlékezetére. A szertartást közvetíti az Esztergom Városi Televízió (RTVE) és a főegyházmegyei Facebook-oldal, továbbá a Magyar Katolikus Rádió.

Nagypéntek:

18 órakor Erdő Péter bíboros az esztergomi bazilikában emlékezik meg Urunk szenvedéséről. A szertartást élőben közvetíti az Esztergom Városi Televízió (RTVE) és a főegyházmegyei Facebook-oldal, továbbá a Magyar Katolikus Rádió.

Nagyszombat:

18 órakor a budapesti Szent István-bazilikában a bíboros-főpásztor vezetésével kezdődik a húsvéti vigília. A szertartást élőben közvetíti az Apostol Televízió és a főegyházmegyei, továbbá a bazilikai Facebook-oldal.

Húsvétvasárnap:

10.30-kor az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét Erdő Péter bíboros. A szertartást élőben közvetíti az Esztergom Városi Televízió (RTVE) és a főegyházmegyei Facebook-oldal.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria