Az örök élet forrásánál – Bemutatták a Szombathelyi Egyházmegye új kiadványát

Hazai – 2021. október 3., vasárnap | 13:02

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódva ünnepi albumot jelentetett meg a Szombathelyi Egyházmegye, melyet szeptember 27-én mutattak be a szombathelyi székesegyházban, majd Székely János megyéspüspök szentmisében adott hálát az eucharisztikus kongresszusért.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra időzítve jelent meg a Szombathelyi Egyházmegye új kiadványa, amely Az örök élet forrásánál címet viseli. A kötetet szeptember 27-én a szerkesztő, Kürnyek Róbert pasztorális helynök mutatta be a székesegyházban megjelentek érdeklődőknek.

A kiadvány elsősorban képes album; a fényképek – amelyek közül többet most publikáltak először – bemutatják az egyházmegye híveinek tiszteletét az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus iránt. Láthatók felvételek szentmisékről, templomok eucharisztikus vonatkozású ábrázolásairól, szobrairól, emellett lelkiségi írásokat is olvashatnak a kötetben többek között Brenner Jánostól vagy Mindszenty Józseftől.

A könyvbemutató után hálaadó szentmise vette kezdetét.

Az elmúlt hetekben már számos hazai egyházmegyében mutattak be hálaadó szentmisét az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért. Székely János megyéspüspök szentbeszédében a világesemény sikereit, eredményeit összegezte a híveknek, kiemelve többek között a keleti egyházak magas rangú képviselőinek jelenlétét és a cigányság megjelenését.

A könyvbemutató és szentmise visszanézhető ITT.

A kiadvány megvásárolható a Martinus Könyvesboltban és webshopban.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria