Dalokba foglalt imák

Hazai – 2013. július 27., szombat | 10:20

Immár 18. alkalommal rendezték meg a Ladik Katolikus Könnyűzenei Fesztivált, de idén a HungaRio keretében léphetnek fel a zenekarok. A HungaRió sajtós csapatának beszámolója.

Csütörtökön hallhattuk az ITB zenekart, a ZöldGombot, valamint Sillye Jenőt és barátait.

Az idei Ladik Fesztivál első napja a nagy meleg ellenére igazi fesztiváli hangulatban telt. A találkozó fiataljai három koncerten keresztül élvezhették a keresztény könnyűzenét, egész délután együtt énekelhettek a zenekarokkal.

A ZöldGomb együttes ifjú tagjai lelkesítették először az ebédtől elpilledt résztvevőket, ahol személyes hangvételű számaikkal hamar sikert értek el. „Ez az a perc amit vársz, addig lépj, amíg léphetsz” – dalolta együtt az énekesekkel a színpad előtt csoportba verődő tömeg. Volt minden, ami a célkorosztálynak kell: lírai szólók és pörgős rock dalok váltották egymást a forró sportcsarnokban. Hatásukra nemcsak a közönség, hanem a sárga mellényes rendezők is táncra perdültek.

Őket váltotta Iváncsits Tamás és barátainak koncertje. Az ITB az „Istenem, Tebenned Bízom” rövid imával is feloldható. A fesztiválos tombolás után üdítő volt egy kicsit lejjebb venni a hangerőt, leülni és elmélyedni a dalokban. Az együttes vezetője feltette a kérdést: Mi az akadálya annak, hogy most, itt a HungaRión megtérjünk? Ha nincs ilyen, akkor ne tétlenkedjünk! Adjuk át életünket Krisztusnak! A védjeggyé vált Szeretethimnusz és a nagyon aktuális Kamasz Blues is helyett kapott a zenés repertoárban.

A napot Sillye Jenő és barátai zárták. Minden a Szentlélek hívásával kezdődött, ugyanis mindnyájunknak tűzre van szükségünk ahhoz, hogy éljünk, hogy Krisztus tanúi legyünk. A közismert dalok ugyanazzal fiatalos lendülettel töltötték be a Sportcsarnokot, a csapat új tagjai a színpadon, a közönség velük szemben ugrált. A koncerthangulat az első naphoz méltóan a tetőfokára hágott. A Szállj, dalom, szállj kezdetű éneket a közönség állva, teli torokból énekelte Sillye Jenőékkel és vastapssal köszönte meg a művészek játékát.

Dalokba foglalt imáktól zengett egész délután a csarnok, mindenki megtalálta az ízlésének legmegfelelőbb stílust. A Ladik fesztivál pénteken és szombaton is folytatódik a sportcsarnokban. A koncertek között a szalézi animátorok közös tánccal mozgatják meg a jelenlévőket.

HungaRio 2013/Magyar Kurír