Építik a Kossuth téri pápai szentmise oltárát

Hazai – 2023. április 18., kedd | 11:50

Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásának csúcspontja lesz az április 30-i szentmise. Ha valaki a napokban a Kossuth téren jár, láthatja, hogy a tér északi részén munkálatok zajlanak. Elkezdték ugyanis építeni az oltárnak helyet adó emelvényt.

Már két hét sincs Ferenc pápa érkezéséig, nem véletlen, hogy az előkészítő munkálatok is egyre előrehaladottabb állapotban vannak. A Kossuth téren épül az a fémállványzat, emelvény, mely helyet ad a Ferenc pápa látogatásának harmadik napján, április 30-án 9.30-kor kezdődő szentmisének.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy ez a Jó Pásztor vasárnapján megünnepelt szentmise lesz a pápalátogatás csúcspontja. Az eseményre nem kell külön regisztrálni, de érdemes minél előbb elindulni, a térre – biztonsági ellenőrzés után – már reggel hat órától be lehet lépni. A rakpart biztonsági okokból le lesz zárva, a Kossuth teret a Bajcsy-Zsilinszky út és a Szabadság tér irányából lehet majd megközelíteni. A tér északi részén lesz az oltár (a Kossuth szoborcsoport előtt), a koncelebráló atyák is innen, a Balassi Bálint utca felől tudnak majd belépni.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szeretettel hívja az atyákat koncelebrálni, jelentkezni IDE KLIKKELVE lehet. A teret 8 óra körül le fogják zárni. Azok, akiknek nem sikerült a térre bejutni, az Alkotmány utca és a Szabadság tér oldalán követhetik a szentmisét, itt kivetítők is lesznek, és eucharisztikus sátrakat is felállítanak.

A zarándokoknak a MÁV-START, a GYSEV Zrt. és a Volán járataira 29-én délután, 30-án reggel az oda- és délután a visszaútra ingyenes utazást biztosít. Ez a lehetőség külön regisztráció nélkül igénybe vehető. A csoportos utazás szervezésével kapcsolatban ITT érhető el több fontos információ.

Az április 30-i Kossuth téri szentmisére érkező zarándokcsoportok saját szervezésű autóbuszai számára a kapacitás erejéig, jelentkezési sorrendben tudnak parkolóhelyet biztosítani az esemény területétől gyalogos távolságban a Bajcsy-Zsilinszky úton. Az igényeket a következő linken lehet benyújtani – KLIKK IDE

Szerző: Baranyai Béla

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria