Ikreket keresztelt Veres András püspök Sopronkövesden

Hazai – 2019. július 10., szerda | 16:15

Június 30-án Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke megkeresztelte a sopronkövesdi Schweitzer család ikergyermekeit a helyi Kisboldogasszony-templomban. Az alábbiakban az édesapa, Schweitzer Kornél beszámolóját adjuk közre.

„Szeretettel jönnek hozzád, Atyánk, hívő gyermekid, / Meghálálni kegyelmednek nagy jótéteményeit. / Az oltár szent zsámolyához buzgó szívünk imádást hoz, / Áldozatul hozza néked legtisztább érzelmeit” – hangzott fel vasárnap a jól ismert ének a sopronkövesdi Kisboldogasszony-templomban, amikor elvittük gyermekeinket az Úr házába, hogy hálát adjunk értük, s kérjük számukra a keresztség szentségét, mely által Isten gyermekeivé válhatnak.

Két óvodáskorú kislányunk mellé a Jóisten megajándékozott bennünket egy ikerpárral. Nagy megtiszteltetésként éltük meg azt, hogy a püspök atya elfogadta meghívásunkat, és eljött megkeresztelni ikergyermekeinket, Anna Kingát és Istvánt. Mivel a keresztségben nagyobb lányainkat is Árpád-házi szentek – Boldog Gizella és Árpád-házi Szent Margit – oltalmába ajánlottuk, ezért választottuk Anna lányunk számára védőszentként Árpád-házi Szent Kingát, kisfiunk pedig – a családi hagyományokat is követve – első szent királyunk nevét kapta.

A püspöki szentmise nagy lelki feltöltődést jelentett nemcsak a szülők, családtagok, hanem a sopronkövesdi hívek számára is. A szentbeszédben a püspök atya a feltétel nélküli szeretet fontosságát hangsúlyozta, ami a családok és bármilyen keresztény közösség működésének alapját képezi, és elengedhetetlen feltétele a gyermekek nevelésének, annak érdekében, hogy jó keresztény emberré váljanak. Fontos, hogy a szülők jelöljék ki az utat a gyermekek számára, és személyes példamutatásukkal tereljék azon őket – mindebben a keresztszülők, a család és a keresztény közösségek támogató szerepe és hozzáállása megerősítésként hathat. Így fog nemzetünk hitben és szeretetben gyarapodni, és az István király által kijelölt úton megmaradni.

Veres András püspök közvetlenségéről és barátságos, emberszerető stílusáról tett bizonyságot. Ez példaként kell hogy szolgáljon a papság és minden keresztény ember számára, ezzel közelebb víve az embereket Jézushoz.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Schweitzer Kornél

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria