Induljunk hát! – A Családakadémia győri évfolyama megtartotta a képzést lezáró második nyári táborát

Hazai – 2021. augusztus 5., csütörtök | 17:10

Az alábbiakban a Dankos házaspár beszámolóját olvashatják a Családakadémia nyári hetéről.

– Szeretsz?
– Szeretlek. Mindig?
– Mindig.
– Nem fog elmúlni?
– Soha.
– Biztos?
– Biztosabb, mint a halál.
– Honnan tudod?
– Mert úgy fogom csinálni, hogy ne múljon el.

Az alábbi kis párbeszéd a 18. Családakadémia-képzés nyári táborában hangzott el, egy előadás bevezetőjeként.

Egy hetet töltöttünk Kaposszentbenedeken a Porta Pacis lelkigyakorlatos házban. Délelőttönként a részt vevő nyolc házaspár egymást ajándékozta meg a szívének legkedvesebb téma 45 perces előadásával, melyet házaspáros beszélgetés, majd a hallott előadásra való reflektálás és az előadás gazdagítása követett.

Az elhangzott előadások címei: Örömünk megmaradjon; Ahol az időnk, ott a szívünk is; Otthon, édes otthon; Ahol szívünk forrása fakad; Testvéreink a szentek; Mini KRESZ az Isten tenyerén; Egységben veled; A társam felemel.

Nagy öröm volt megtapasztalni a közös munka erejét és látni, milyen gazdag lelki kincsek fakadnak egy-egy nehézségben megélt, Isten felé fordult élethelyzetben. Esténként közös küldetésünkre való felkészülést segítő beszélgetésekre volt lehetőség. Próbáltuk meghallani, mire hív bennünket a Jóisten, hol tudjuk a megszerzett tudást és kapott talentumainkat jól használni. Közös feladatunk az evangelizáció és a közösségépítés irányába körvonalazódik. A hét zárónapján összegeztük a kétéves képzés élményeit, az előadásra készülés és az előadói tapasztalatainkat. A záró szentmisét Bíró László püspök mutatta be. Minden házaspárnak volt alkalma bemutatkozni és szimbolikusan átadni a személyes imaszándékokkal, hálaadásokkal teli borítékokat.

A képzésben részt vevő házaspárok előtt álló következő lépés, hogy az életben is kipróbáljuk magunkat szervezőként és előadóként is. Célunk a kapott ajándékot továbbadni, gazdagítani, segíteni más házaspárok életét.

A családakadémiai képzés záróakkordja lesz a december 11-i küldetésünnep, amikor átvesszük a családtréneri diplomát és püspöki szentmisében adunk hálát Istennek.

A nyári hét búcsúzásakor a következő, Tilmann Beller schönstatti atya által írt, és a közösség fiataljai által előadott Mária-musical idézettel köszönt el a képzés házigazdája: „Mindannyian fény vagytok, a világ világossága. Induljunk hát, ne várakoztassuk tovább a világot!”

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Bartal Gergő és Orsolya

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria