Kertünk kincsei – Terményáldást és fenntarthatósági hetet tartottak Kispesten

Hazai – 2020. október 13., kedd | 10:19

Idén is megszervezte a Kertünk kincsei kiállítást a Reménység Katolikus Általános Iskola, a tárlat kapcsolódott a fenntarthatósági hét programjához. Az esemény zárásaként Tóth Imre József, a budapest-kispesti Nagyboldogasszony-főplébánia-templom káplánja áldotta meg a diákok által behozott terményeket.

Húszéves hagyomány a Reménység Katolikus Általános Iskolában az iskola diákjai által bevitt termények kiállítása. A kiállítást összekötve a fenntarthatósági héttel, a hét során rádiós műsorral és a faliújságokon kihelyezett tartalmakkal emlékeztek meg Assisi Szent Ferencről, a tanulók által készített festményeken mutatták be a természet védőszentjének az életét, továbbá a nyári szünetben készített természetfotókat is kiállították.

Az egyhetes program fő eseménye a terményáldás volt, amely során Tóth Imre József, a budapest-kispesti Nagyboldogasszony-főplébánia-templom káplánja, aki az iskolában hittan tanít, megáldotta a diákok által összegyűjtött terményeket.

Az idei program – a koronavírus-járvány miatt – rendhagyó volt, ugyanakkor Vácziné Boray Szilvia főszervező elmondta, hogy a természetismeret- és a biológiaórákat maszkban, de a gyerekek örömére a kiállítás helyszínén tartották.

A 7. és 8. osztályosok a hittanórán Ferenc pápa Laudato si’ kezdetű enciklikáját ismerhették meg az iskola hitoktatói segítségével.

Forrás és fotó: Reménység Katolikus Általános Iskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria